Wodzionka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wodzionka
Wodzionka.png
Jeneng liyanéBrotzupa, wodzianka
JinisSoup
Woworan pokokStale bread, fat (lard or butter), water
Buku masakan: Wodzionka  Médhia: Wodzionka

Wodzionka ( Silesian : wodziōnka ) utawa brotzupa yaiku salah sawijining panganansup roti Silesia sing digawe saka roti basi, lemak lan banyu utawa susu. [1] [2] [3] Biasane, wodzionka disiapake kanthi rendhem roti basi umur loro nganti telung dina ing banyu utawa duduh kaldu lan ditambahake papak, godhong teluk, mrica ireng lan bumbu liyane, daging babi goreng, lan daging babi utawa mentega . Dilaporake disedhiyakake ing pungkasan musim gugur lan musim salju, nalika sapi kurang saka susu. [4]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Świtała-Trybek, Dorota (2015). "Tasty Events. On Culinary Events in the Silesian Voivodeship". Łódzkie Studia Etnograficzne. 54: 124–143. doi:10.12775/LSE.2015.54.08.
  2. Fodor's Travel Publications, Inc. Staff (2007). Fodor's Poland. Fodor's Travel Publications. p. 94. ISBN 9781400017515. Dibukak ing 11 January 2018.
  3. Anna Dobrowolska (2007). The Auschwitz Photographer. Anna Dobrowolska. ISBN 9788393726196. Dibukak ing 11 January 2018.
  4. Wodzionka - Rural Tour