Willie Nelson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Willie Nelson
Willie Nelson Stockton.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairWillie Hugh Nelson
SakaAbbott, Texas, Amérikah Sarékat
Génremusik country, country rock, outlaw country, alternative country
Pakaryanpenyanyi/kang ngréka lagu, musisi, prodhuser rekaman, aktor, aktivis
Pirantigitar akustik, vokal
Mangsa akarya1956–sekarang
LabèlLiberty, RCA, Atlantic, Columbia, Island, Justice Records, Lost Highway
Sing magepokanWaylon Jennings, The Highwaymen, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Roger Miller, Ray Price, Snoop Dogg, Merle Haggard, Kurt Nilsen, Faron Young, Emmylou Harris, Dolly Parton, Juice Newton,Toby Keith, Sheryl Crow, Norah Jones
Sana jaringanwww.willienelson.com
Piranti wigati
"Trigger" (Martin N-20)

Willie Hugh Nelson (lair ing Abbott, Texas, 30 April 1933; umur 86 taun) ya iku penyanyi/kang ngréka lagu musik country Amérikah Sarékat kang uga dadi penulis, penyair, aktor, lan aktivis. Piyambaké kuwi anaké Myrle Marie lan Ira Doyle Nelson kang kerja dadi montir lan nduwé omah biliar.[1][2] Piyambaké wis gawé lagu wektu umuré isih 7 taun lan wis main ndhik band lokal wektu umuré 9 taun.[3] Wiwit ndhik sekolah menengah Nelson wis kerja dadi disc jockey ndhik stasiun radio lokal. Piyambaké uga dadi DJ ndhik radio KHBR Hillsboro, Texas, lan sabanjuré KBOP ndhik Pleasanton, Texas, Nelson nyanyi ndhik bar-bar honky tonk ana ing enggon kono.[4] Nelson lulus teka Abbott High School taun 1951. Piyabaké gabung karo Angkatan Udara Amérikah Sarékat ndhik taun kang padha, nanging sawisé 9 wulan piyambaké dibebastugasné amarga nduwé masalah ndhik boyoké.[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]