Willie Nelson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Willie Nelson
Willie Nelson Stockton.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Willie Hugh Nelson
Saka Abbott, Texas, Amérika Sarékat
Génre musik country, country rock, outlaw country, alternative country
Pakaryan penyanyi/kang ngréka lagu, musisi, prodhuser rekaman, aktor, aktivis
Piranti gitar akustik, vokal
Mangsa akarya 1956–sekarang
Labèl Liberty, RCA, Atlantic, Columbia, Island, Justice Records, Lost Highway
Sing magepokan Waylon Jennings, The Highwaymen, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Roger Miller, Ray Price, Snoop Dogg, Merle Haggard, Kurt Nilsen, Faron Young, Emmylou Harris, Dolly Parton, Juice Newton,Toby Keith, Sheryl Crow, Norah Jones
Sana jaringan www.willienelson.com
Piranti wigati
"Trigger" (Martin N-20)

Willie Hugh Nelson (lair ing Abbott, Texas, 30 April 1933; umur 85 taun) ya iku penyanyi/kang ngréka lagu musik country Amérika Sarékat kang uga dadi penulis, penyair, aktor, lan aktivis. Piyambaké kuwi anaké Myrle Marie lan Ira Doyle Nelson kang kerja dadi montir lan nduwé omah biliar.[1][2] Piyambaké wis gawé lagu wektu umuré isih 7 taun lan wis main ndhik band lokal wektu umuré 9 taun.[3] Wiwit ndhik sekolah menengah Nelson wis kerja dadi disc jockey ndhik stasiun radio lokal. Piyambaké uga dadi DJ ndhik radio KHBR Hillsboro, Texas, lan sabanjuré KBOP ndhik Pleasanton, Texas, Nelson nyanyi ndhik bar-bar honky tonk ana ing enggon kono.[4] Nelson lulus teka Abbott High School taun 1951. Piyabaké gabung karo Angkatan Udara Amérika Sarékat ndhik taun kang padha, nanging sawisé 9 wulan piyambaké dibebastugasné amarga nduwé masalah ndhik boyoké.[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]