Wikipedia:Wikifikasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gnome-edit-redo.svg WP:WIKIFY

Artikel-artikel Wikipedia bisa diarani 'rapi' yèn:

  • wis nduwèni pranala (link) sing gandheng artikel liya sacukupé
  • nyaman diwaca lan cukup jelas maksud utawa artiné.
  • dudu arupa salin lan tèmpèl (copy-and-paste) saka situs liya ( sing minangka palanggaran hak cipta)
  • ora ngemu cithakan stub/rintisan. kodene {{stub}}
  • diwénéhi kategori tulisan minimal siji. Contoné

Cara wikifikasi?[besut sumber]

  1. Carané gampang.
    • Kanggo wikifisasi sawijining tembung utawa kumpulan tembung, pasang rong tandha kurung siku bukak [[ lan rong kurung siku tutup ]] ing sajabaning tembung utawa kumpulan tembung sing dimaksud.
    • Conto, tembung udan, yèn diketik minangka [[udan]], tembung "udan" bakal dadi bisa diklik kaya iki: udan - lan Panjenengan bisa mirsani informasi ngenani topik udan kasebut.
  2. Wikifisasi prayogané mung diwènèhaké sepisan marang siji tembung utawa istilah yaiku ing wiwitan artikel utawa sub artikel waé, éndhani pangulangan sabanjuré ing satu artikel utawa sub-artikel.

Apa waé sing perlu diwikifikasi?[besut sumber]

Sacara umum kita ngwikifikasi:

No Katrangan Sing diketikaké Asil
1 Tanggal, wulan, lan taun Ulang taun Jakarta sing dipèngeti tanggal [[22 Juni]] [[2006]] dirayakaké kanthi paradhe ondhèl-ondhèl ing dhaérah Sudirman. Ulang taun Jakarta sing dipèngeti tanggal 22 Juni 2006 dirayakaké kanthi paradhe ondhèl-ondhèl ing dhaérah Sudirman.
2 Lokasi
Klebu jeneng negara, kutha, nganti désa.
Ulang taun [[Jakarta]] sing dipèngeti tanggal 22 Juni 2006 dirayakaké kanthi paradhe ondhèl-ondhèl ing dhaérah Sudirman. Ulang taun Jakarta sing dipèngaei tanggal 22 Juni 2006 dirayakaké kanthi paradhe ondhèl-ondhèl ing dhaérah Sudirman.
Wikifikasi sacara pepak sing bener yaiku:
Ulang taun [[Jakarta]] sing dipèngeti tanggal [[22 Juni]] [[2006]] dirayakaké kanthi paradhe [[ondhèl-ondhèl]] ing dhaérah Sudirman.
 
Ulang taun Jakarta sing dipèngeti tanggal 22 Juni 2006 dirayakaké kanthi paradhe ondhèl-ondhèl ing dhaérah Sudirman.
3 Jeneng tokoh lan jabatan [[Gubernur]] [[Sutiyoso]] ngrawuhi pèngetan ulang taun Jakarta sing dirayakaké ing Monas. Gubernur Sutiyoso ngrawuhi pèngetan ulang taun Jakarta sing dirayakaké ing Monas.
Wikifisasi sacara pepak sing bener:
[[Gubernur]] [[Sutiyoso]] ngrawuhi pèngetan ulang taun [[Jakarta]] sing dirayakaké nang [[Monas]].
 
Gubernur Sutiyoso ngrawuhi pèngetan ulang taun Jakarta sing dirayakaké di Monas.
4 Istilah khusus tulisan [[bold]] yakuwi tulisan kandel sing dadi istilah [[software]] [[pengolah kata]] komputer. tulisan bold yakuwi tulisan kandel sing dadi istilah software pengolah kata komputer.
5 Jinis kéwan lan tetanduran Pakan [[sapi]] yaiku [[suket]]. Pakan sapi yaiku suket.
6 Peristiwa Hanoman dadi maskot ing [['''Sea Games''']] sing dianakaké ing Jakarta taun 1997. Hanoman dadi maskot ing Sea Games sing dianakaké ing Jakarta taun 1997.
Wikifisasi sacara pepak lan sing bener:
[[Hanoman]] dadi maskot ing [[Sea Games]] sing dianakaké ing [[Jakarta]] taun [[1997]].
 
Hanoman dadi maskot ing Sea Games sing dianakaké ing Jakarta taun 1997.
7 lan sapanunggalané Wikipedia ora mbatesi apa waé sing olèh utawa ora olèh diwikifikasi. Bab iki amarga wikifikasi minangka penilaian subjektif editor (penyunting). Kadhang-kadhang, wikifisasi uga diayahi ing istilah-istilah sing manawa asing tumrap wong awam marang topik sing Panjenengan tulisaké.

Conto: istilah peninggalan lan artefak, mbokmenawa diwikifikasi, lan kabèh gumantung marang penilaian Panjenengan minangka penulis lan penyunting.

Deleng uga[besut sumber]