Wikipedia:Artikel pethingan/2013 04

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Péta Jenéwa.

Jenéwa (Prancis: Genève, Jerman: Genf, Italia: Ginevra, Reto-Roman Genevra) yakuwi kutha paling padhet kaloro ing Swiss (sawisé Zürich), dumunung ing pinggir tlaga Jenéwa kang mili menyang kali Rhône. Kutha iki minangka ibukutha saka République et Canton de Genève. Kutha iki uga misuwur minangka kutha Air Mancur ing negara Swiss.

Kutha Jenewa iku ana ing negara Swiss, luwih tepaté ing Kanton Jenéwa. Kanton Jenéwa diwatesi negara Prancis ing sisih kulon lan sisih kidul. Ing sisih lor lan lor-wétan, Kanton Jenéwa diwatesi déning Kanton Vaud. Ing tengah-tengahé ana tlaga, jenengé tlaga Leman, sing uga dadi duwèké negara Prancis.

Senadyan kutha Jenéwa dikenal ing ngendi-endi, sakjané kutha iki kutha cilik, amarga cacahing jiwa sing netep ing kutha iki ora luwih saka 180.000 wong. Saka cacah kuwi, kurang luwih 30% wong saka negara liya sing manggon lan nyambut gawé ing Jenéwa. Cacah jiwa ing Kanton Jenéwa uga sithik, ora luwih saka 430.000 jiwa.

Maca sabanjuré