Wikipedia:Angkringan Tèhnis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bell telephone magazine (1922) (14569671019).jpg
Naivasha Biogas repairs (4426406287).jpg

Papan iki kanggo sapa baé takon lan ngrembug bab tèhnis kaya ta modhul lan cithakan, lan kanggo ngajokaké kaca pitulungan kang durung ana ing kéné. Ana déné kanggo rembugan bab tèhnis kang angèl banget, mangga sesambungan marang panata Wikipédia.

Kanggo palapuran tetuma (bug), pangowahan mandhala aran (namespaces), sarta panjalukan fitur sumangga menyang Pabrikator utawa léwat Panata kanthi nggawé konsénsus paguyuban ana ing kéné.

Twemoji 2615.svg Breezeicons-apps-48-lokalize.svg Emojione 2696.svg Breezeicons-categories-32-applications-development.svg Icons8 flat idea.svg Icons8 flat news.svg Breezeicons-apps-48-artikulate.svg Icons8 flat mind map.svg
Balik munggah


Ngowahi mandhala aran #1[besut sumber]

Sugeng énjing kanca-kanca. Adhédasar usulan saka kanca-kanca ing Grup WhatsApp lan Angkringan, aku duwé usulan kanggo ngerembug pira-pira mandhala aran (namespaces) sing dirasa durung trep tegesé. Pratélané ana ing ngisor iki:

Pangurus → Panata[besut sumber]

Tembung "Panata" aku temokné ana ing Robson, S. O. (Stuart O.), 1941-; Kurniasih, Yacinta. (2002). Javanese English dictionary. Hong Kong: Periplus Editions (HK). ISBN 0-7946-0000-X. OCLC 49556760.  lan nduwéni pertalan langsung (direct translation) saka tembung administrator. Sedangkan tembung "Panata" yéku tembung rékan saka basa Indonésia Pengurus dadi menurutku kurang njawani. のここり 11 Mèi 2020 02.07 (UTC)

Panglumpuking swara[besut sumber]

Tembung wadi → Tembung sandi[besut sumber]

Usulan iki teka saka mas Sam Hidayat, piyambaké ngusulké pangowahan amarga tembung "wadi" nduwéni teges aib sing nduwéni konotasi negatif. Tembung sing luwih trep yéku "sandi" sing nduwéni teges rahasia (sumber: Robson, S. O. (Stuart O.), 1941-; Kurniasih, Yacinta. (2002). Javanese English dictionary. Hong Kong: Periplus Editions (HK). ISBN 0-7946-0000-X. OCLC 49556760. )

Panglumpuking swara[besut sumber]

Komèntar liyané[besut sumber]
  •  Komentar: Iki isih akèh sing durung diganti. Contoné ning judul lan tab kaca naraguna, sidebar bagian piranti, preferensi, Kategori:Panganggo, lan liyané sing mesthi isih akèh sing durung kasebut. — Labdajiwa (rembugan) 25 Mèi 2020 16.51 (UTC)
Yèn kowé péngin mèlu mbesut lan nambahi aran-aran anyar ing ndhuwur, kowé bisa menyang https://translatewiki.net/w/i.php?title=Special:Translate&group=mediawiki&language=jv&filter=translated&action=translate. — Labdajiwa (rembugan) 26 Mèi 2020 03.16 (UTC)

Ngowahi jeneng kaca-kaca Mirunggan[besut sumber]

Sugeng ndalu, sedaya mawon. Kula badhé ngusulaké pangowahan jeneng kaca-kaca Mirunggan, soalé vèrsi saiki iku fallback saka Wikipédia basa Indonésia (bisa dideleng ing kéné ing baris kaping sewelas). Contoné yaiku Mirunggan:Kontribusi_pengguna/Meursault2004 sing kuduné Mirunggan:Pasumbanging naraguna/Meursault2004, Mirunggan:Preferensi sing kuduné Mirunggan:Pilalan, Mirunggan:Daftar_pantauan sing kuduné Mirunggan:Pawawangan, lan liyané.

Njupuk langsung saka sumber basa Inggris lan basa Indonésia, aku usul mertal aran-aran iku dadi kaya ngéné:

$namespaceNames = [
    NS_MEDIA            => 'Médhia',
    NS_SPECIAL          => 'Mirunggan',
    NS_TALK             => 'Parembugan',
    NS_USER             => 'Naraguna',
    NS_USER_TALK        => 'Parembugan_Naraguna',
    NS_PROJECT_TALK     => 'Parembugan_$1',
    NS_FILE             => 'Barkas',
    NS_FILE_TALK        => 'Parembugan_Barkas',
    NS_MEDIAWIKI        => 'MédhiaWiki',
    NS_MEDIAWIKI_TALK   => 'Parembugan_MédhiaWiki',
    NS_TEMPLATE         => 'Cithakan',
    NS_TEMPLATE_TALK    => 'Parembugan_Cithakan',
    NS_HELP             => 'Pitulung',
    NS_HELP_TALK        => 'Parembugan_Pitulung',
    NS_CATEGORY         => 'Kategori',
    NS_CATEGORY_TALK    => 'Parembugan_Kategori',
];

$namespaceAliases = [ // Kept former namespaces for backwards compatibility - T155957
    'Cithakan_Dhiskusi'    => NS_TEMPLATE_TALK,
    'Dhiskusi'             => NS_TALK,
    'Dhiskusi_$1'          => NS_PROJECT_TALK,
    'Dhiskusi_Cithakan'    => NS_TEMPLATE_TALK,
    'Dhiskusi_Gambar'      => NS_FILE_TALK,
    'Dhiskusi_Kategori'    => NS_CATEGORY_TALK,
    'Dhiskusi_MediaWiki'   => NS_MEDIAWIKI_TALK,
    'Dhiskusi_Panganggo'   => NS_USER_TALK,
    'Dhiskusi_Pitulung'    => NS_HELP_TALK,
    'Kategori_Dhiskusi'    => NS_CATEGORY_TALK,
    'MediaWiki_Dhiskusi'   => NS_MEDIAWIKI_TALK,
    'Pitulung_Dhiskusi'    => NS_HELP_TALK,
    'Gambar_Dhiskusi'      => NS_FILE_TALK,
    'Astamiwa'             => NS_SPECIAL,
    'Panganggo'            => NS_USER,
    'Parembugan_Panganggo' => NS_USER_TALK,
    'Gambar'               => NS_FILE,
    'Parembugan_Gambar'    => NS_FILE_TALK,
    'MediaWiki'            => NS_MEDIAWIKI,
    'Parembugan_MediaWiki' => NS_MEDIAWIKI_TALK,
    'Media'                => NS_MEDIA,
    'Medhia'               => NS_MEDIA,
    'MedhiaWiki'           => NS_MEDIAWIKI,
    'Parembugan_MedhiaWiki' => NS_MEDIAWIKI_TALK,
];

$specialPageAliases = [
    'Activeusers'               => [ 'Naraguna_giyat' ],
    'Allmessages'               => [ 'Layang_sistem' ],
    'AllMyUploads'              => [ 'Pratélan_barkas', 'Pratelan_barkas' ],
    'Allpages'                  => [ 'Pratélan_kaca', 'Pratelan_kaca' ],
    'ApiHelp'                   => [ 'Pitulung_API' ],
    'ApiSandbox'                => [ 'Bak_wedhi_API' ],
    'Ancientpages'              => [ 'Kaca_lawas' ],
    'AutoblockList'             => [ 'Pratélan_swapenggak', 'Pratelan_swapenggak' ],
    'Badtitle'                  => [ 'Sesirah_ala' ],
    'Blankpage'                 => [ 'Kaca_kosong' ],
    'Block'                     => [ 'Penggak', 'Blokir' ],
    'BlockList'                 => [ 'Pratélan_penggak', 'Pratelan_penggak' ],
    'Booksources'               => [ 'Sumber_buku' ],
    'BotPasswords'              => [ 'Tembung_sandi_bot' ],
    'BrokenRedirects'           => [ 'Alihan_rusak' ],
    'Categories'                => [ 'Kategori' ],
    'ChangeCredentials'         => [ 'Ganti_krédhénsiyal', 'Ganti_kredhensiyal' ],
    'ChangeEmail'               => [ 'Ganti_layèl', 'Ganti_layel' ],
    'ChangePassword'            => [ 'Ganti_sandi' ],
    'ComparePages'              => [ 'Bandhingaké_kaca', 'Bandhingake_kaca' ],
    'Confirmemail'              => [ 'Konfirmasi_layèl', 'Konfirmasi_layel' ],
    'Contributions'             => [ 'Pasumbanging_naraguna' ],
    'CreateAccount'             => [ 'Gawé_akun', 'Gawe_akun' ],
    'Deadendpages'              => [ 'Kaca_buntu' ],
    'DeletedContributions'      => [ 'Pasumbang_kang_dibusak' ],
    'Diff'                      => [ 'Béda', 'Beda' ],
    'DoubleRedirects'           => [ 'Alihan_dhobel' ],
    'EditPage'                  => [ 'Besut_kaca' ],
    'EditTags'                  => [ 'Besut_tenger' ],
    'EditWatchlist'             => [ 'Besut_pawawangan' ],
    'Emailuser'                 => [ 'Layèl_naraguna', 'Layel_naraguna' ],
    'ExpandTemplates'           => [ 'Jembaraké_cithakan', 'Jembarake_cithakan' ],
    'Export'                    => [ 'Èspor_kaca', 'Espor_kaca' ],
    'Fewestrevisions'           => [ 'Owahan_sathithik_dhéwé', 'Owahan_sathithik_dhewe' ],
    'FileDuplicateSearch'       => [ 'Golèk_barkas_dhobel', 'Golek_barkas_dhobel' ],
    'Filepath'                  => [ 'Pernahing_barkas' ],
    'GoToInterwiki'             => [ 'Menyang_interwiki' ],
    'Import'                    => [ 'Impor_kaca' ],
    'Invalidateemail'           => [ 'Wurung_validhasi_layèl', 'Wurung_validhasi_layel' ],
    'JavaScriptTest'            => [ 'Jajal_JavaScript' ],
    'LinkSearch'                => [ 'Golèk_pranala', 'Golek_pranala' ],
    'Listadmins'                => [ 'Pratélan_panata', 'Pratelan_panata' ],
    'Listbots'                  => [ 'Pratélan_bot', 'Pratelan_bot' ],
    'Listfiles'                 => [ 'Pratélan_barkas', 'Pratelan_barkas' ],
    'Listgrouprights'           => [ 'Pratélan_hak_golongan', 'Pratelan_hak_golongan' ],
    'Listgrants'                => [ 'Pratélan_idin', 'Pratelan_idin' ],
    'Listredirects'             => [ 'Pratélan_alihan', 'Pratelan_alihan' ],
    'ListDuplicatedFiles'       => [ 'Pratélan_barkas_dhobel', 'Pratelan_barkas_dhobel' ],
    'Listusers'                 => [ 'Pratélan_naraguna', 'Pratelan_naraguna' ],
    'Lockdb'                    => [ 'Gembok_basis_dhata' ],
    'Log'                       => [ 'Log' ],
    'Lonelypages'               => [ 'Kaca_lola' ],
    'Longpages'                 => [ 'Kaca_dawa' ],
    'MediaStatistics'           => [ 'Setatistik_médhia', 'Setatistik_medhia' ],
    'MergeHistory'              => [ 'Sajarahing_panggabung' ],
    'MIMEsearch'                => [ 'Golèk_MIME', 'Golek_MIME' ],
    'Mostcategories'            => [ 'Kategori_akèh_dhéwé', 'Kategori_akeh_dhewe' ],
    'Mostimages'                => [ 'Gambar_akèh_dhéwé', 'Gambar_akeh_dhewe' ],
    'Mostinterwikis'            => [ 'Interwiki_akèh_dhéwé', 'Interwiki_akeh_dhewe' ],
    'Mostlinked'                => [ 'Kaca_akèh_dhéwé_kagayut', 'Kaca_akeh_dhewe_kagayut' ],
    'Mostlinkedcategories'      => [ 'Kategori_akèh_dhéwé_kagayut', 'Kategori_akeh_dhewe_kagayut' ],
    'Mostlinkedtemplates'       => [ 'Cithakan_akèh_dhéwé_kagayut', 'Cithakan_akeh_dhewe_kagayut' ],
    'Mostrevisions'             => [ 'Owahan_akèh_dhéwé', 'Owahan_akeh_dhewe' ],
    'Movepage'                  => [ 'Lih_kaca' ],
    'Mute'                      => [ 'Bisu' ],
    'Mycontributions'           => [ 'Pasumbangku' ],
    'MyLanguage'                => [ 'Basaku' ],
    'Mypage'                    => [ 'Kacaku' ],
    'Mytalk'                    => [ 'Parembuganku' ],
    'Myuploads'                 => [ 'Unggahanku' ],
    'Newimages'                 => [ 'Gambar_anyar' ],
    'NewSection'                => [ 'Pérangan_anyar', 'Perangan_anyar' ],
    'Newpages'                  => [ 'Kaca_anyar' ],
    'PageData'                  => [ 'Dhata_kaca' ],
    'PageHistory'               => [ 'Sajarahing_kaca', 'Sajarah' ],
    'PageInfo'                  => [ 'Info_kaca', 'Info' ],
    'PageLanguage'              => [ 'Basaning_kaca' ],
    'PasswordPolicies'          => [ 'Niti_tembung_sandi' ],
    'PasswordReset'             => [ 'Balèni_setèl_sandi', 'Baleni_setel_sandi' ],
    'PermanentLink'             => [ 'Pranala_permanèn', 'Pranala_permanen' ],
    'Preferences'               => [ 'Pilalan' ],
    'Prefixindex'               => [ 'Indhèk_ater-ater', 'Indhek_ater-ater' ],
    'Protectedpages'            => [ 'Kaca_direksa' ],
    'Protectedtitles'           => [ 'Sesirah_direksa' ],
    'Purge'                     => [ 'Resiki' ],
    'Randompage'                => [ 'Kaca_sembarang' ],
    'RandomInCategory'          => [ 'Sembarang_ing_kategori' ],
    'Randomredirect'            => [ 'Alihan_sembarang' ],
    'Randomrootpage'            => [ 'Kaca_oyod_sembarang' ],
    'Recentchanges'             => [ 'Owahan_anyar' ],
    'Recentchangeslinked'       => [ 'Owahan_magepokan' ],
    'Redirect'                  => [ 'Alihan' ],
    'RemoveCredentials'         => [ 'Busak_krédhénsiyal', 'Busak_kredhensiyal' ],
    'ResetTokens'               => [ 'Balèni_setèl_token', 'Baleni_setel_token' ],
    'Revisiondelete'            => [ 'Busak_révisi', 'Busak_revisi' ],
    'Search'                    => [ 'Golèk', 'Golek' ],
    'Shortpages'                => [ 'Kaca_cendhak' ],
    'Specialpages'              => [ 'Kaca_mirunggan' ],
    'Statistics'                => [ 'Setatistik' ],
    'Tags'                      => [ 'Tenger' ],
    'TrackingCategories'        => [ 'Kategori_panglacak' ],
    'Unblock'                   => [ 'Copot_penggakan' ],
    'Uncategorizedcategories'   => [ 'Kategori_kang_tanpa_kategori' ],
    'Uncategorizedimages'       => [ 'Gambar_kang_tanpa_kategori' ],
    'Uncategorizedpages'        => [ 'Kaca_kang_tanpa_kategori' ],
    'Uncategorizedtemplates'    => [ 'Cithakan_kang_tanpa_kategori' ],
    'Undelete'                  => [ 'Wurung_mbusak' ],
    'Unlockdb'                  => [ 'Bukak_gemboking_basis_dhata' ],
    'Unusedcategories'          => [ 'Kategori_kang_ora_kaanggo' ],
    'Unusedimages'              => [ 'Gambar_kang_ora_kaanggo' ],
    'Unusedtemplates'           => [ 'Cithakan_kang_ora_kaanggo' ],
    'Unwatchedpages'            => [ 'Kaca_kang_ora_ingawasan' ],
    'Upload'                    => [ 'Unggah' ],
    'Userlogin'                 => [ 'Mlebu_log', 'Login' ],
    'Userlogout'                => [ 'Metu_log', 'Logout' ],
    'Userrights'                => [ 'Hak_naraguna' ],
    'Version'                   => [ 'Vèrsi', 'Versi' ],
    'Wantedcategories'          => [ 'Kategori_kang_dipéngini', 'Kategori_kang_dipengini' ],
    'Wantedfiles'               => [ 'Barkas_kang_dipéngini', 'Barkas_kang_dipengini' ],
    'Wantedpages'               => [ 'Kaca_kang_dipéngini', 'Kaca_kang_dipengini' ],
    'Wantedtemplates'           => [ 'Cithakan_kang_dipéngini', 'Cithakan_kang_dipengini' ],
    'Watchlist'                 => [ 'Pawawangan' ],
    'Whatlinkshere'             => [ 'Pranala_mréné', 'Pranala_mrene' ],
    'Withoutinterwiki'          => [ 'Tanpa_interwiki' ],
];

Yèn ana aran sing salah, mangga dikomèntari. Ping para panata kang aktif: Wirjadisastra lan Meursault2004. Matur nuwun. — Labdajiwa (rembugan) 28 Mèi 2020 18.40 (UTC)

@N219: Tulung kirimna pranala usulan iki menyang grup WA amarga aku ora ana ing WA. Suwun. — Labdajiwa (rembugan) 29 Mèi 2020 03.58 (UTC)
Sampun. のここり 9 Juni 2020 13.02 (UTC)
Bénjang badhé kula cobi mbiyantu mertal. Matur nuwun Wirjadisastra (rembugan) 30 Mèi 2020 07.41 (UTC)

Sampun Wirjadisastra (rembugan) 3 Juni 2020 03.57 (UTC)

@Wirjadisastra: Kula tambahi alias tanpa e taling. Bèn user friendly. — Labdajiwa (rembugan) 3 Juni 2020 07.10 (UTC)

Panglumpuking swara[besut sumber]

Komèntar[besut sumber]

  • Kula bingung péngin dipertal kepriyé tembung "email". Soalé yèn migunakaké "layang-el" (Id. surat-el) ing URL iku ana tandha pisahé sing miturut kula ora pati sreg. Apa dicendhakaké dadi "layel" (Id. surel) waé? — Labdajiwa (rembugan) 29 Mèi 2020 03.46 (UTC)
@Labdajiwa: layèl mawon mas. btw kiyé wes siyap rung nggo dijokne menyang phabricator mas? のここり 9 Juni 2020 13.02 (UTC)
@N219: Sampun tak anyari. Sampéyan bisa mènèhi swara amarga dibutuhaké kanggo pangowahan nang Phabricator. — Labdajiwa (rembugan) 10 Juni 2020 02.04 (UTC)
@Labdajiwa: Ashiapp のここり 10 Juni 2020 07.03 (UTC)
@Wirjadisastra: Ana owahan manèh saka N219, mandhala aran [[Media:*]] dadi [[Médhia:*]] lan [[Gambar:*]] dadi [[Barkas:*]]. Miturutku ya luwih trep, mandhala aran File/Barkas iku kuduné kanggo JPG, PNG, PDF, MP4, lsp dudu mung gambar thok. Yèn kabèh wis bener, mangga mènèhi swara. Nuwun. — Labdajiwa (rembugan) 10 Juni 2020 09.33 (UTC)
Bab iki aku sarujuk amarga aku wis suwé weruh nanging kok ya ora kepikiran ndandani. Wirjadisastra (rembugan) 11 Juni 2020 07.16 (UTC)
@N219: Sampun, mas. Wis ana panata sing mènèhi swara. — Labdajiwa (rembugan) 11 Juni 2020 09.06 (UTC)
@N219: Ana sintaks kang ora absah. Tulung anyari kodhené ing Phabricator, nggih. — Labdajiwa (rembugan) 4 Juli 2020 15.37 (UTC)