Menyang kontèn

Wikipédia:Angkringan Tèhnis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Papan iki kanggo sapa baé takon lan ngrembug bab tèhnis kaya ta modhul lan cithakan. Ana déné kanggo rembugan bab tèhnis kang angèl banget, mangga sesambungan marang panata Wikipédia. Kanggo palapuran tetuma (bug) sarta panjalukan fitur sumangga menyang Pabrikator. Pangowahan piranti alus MédiaWiki utawa panjalukan fitur kang mligi kanggo Wikipédia Jawa, bisa léwat panata kanthi nggawé konsénsus ing Angkringan Usul.

Rembug bab samubarang kajaba bab tèhnis bisa koaturaké ing Angkringan Liyané.

Balik munggah
Balik munggah

Pangetikan karakter mirunggan

[besut sumber]

Kanca2, saiki ing jv.wiki uwis isa ngetik aksara mirunggan kayata é, è, ê, ḍ, ṭ, lsp nganggo 2 cara: Siji, wis diaktifne baku liwat Pilalan -> perkakas: SpecialChars. Yen menawa ora seneng, isa dipateni/dinon-aktifne.

Sing keloro yaiku nganggo ULS, mirip karo yen meh ngetik Aksara Jawa, saiki wis ana pilihan "Transliteration" lan "Jawa Latin extended", yen meh ngetik aksara2 ing dhuwur, pilih sing "Jawa Latin extended" (ing wiki-wiki liya, ora usah nang jv.wiki iki amarga wis ana Pilalan -> SpecialChars sing diurubne).

` + e -> è
/ + e -> é
^ + e -> ê
~ + e -> é
^ + a -> å
~ + a -> å
. + d -> ḍ
~ + d -> ḍ
. + t -> ṭ
~ + t -> ṭ

Yen ameh mirsani pratelan kombinasi ketikan, delengen ing mw:Help:Extension:UniversalLanguageSelector/Input_methods/jv-keyboard. Menawa enten usulan kombinasi liyane, isa ngabari aku. Bennylin (ꦉꦩ꧀ꦧꦸꦒ꧀ꦒꦤ꧀) 8 Agustus 2023 09.48 (UTC)[wangsuli]