Werna primer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Campuran warna additif

Werna primer miturut téyori warna pigmen déning Brewster ya iku warna-warna dhasar. Werna-warna liya awujud saka kombinasi gabungan warna-warna primer. Manungsa padha ngira, lan ngangggep warna primer kasusun déning warna Abang, Kuning, lan Ijo. Naging ing panalitèn kang ana nunjukake telu warna primer ya iku:

  1. Abang (kaya getih)
  2. Biru (kaya getih lan segara)
  3. Kuning (kaya kuning endhog)

Uga delengen[besut | besut sumber]