Wektu Standar Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Wektu Standar Korea utawa Korea Standard Time (KST; (Hangul한국 표준시; Hanja韓國標準時; RRHanguk pyojunsi) uga karan Wektu Seoul[1] ya iku zona wektu standar ing Koréa Lor lan Kidul kang padha karo UTC+9 (tegesé yèn tengah wengi (pukul 00:00) UTC, Wektu Standar Koreané ya iku jam 09:00 ésuk). Koréa Kidul ra nganggo daylight saving time, nanging tau dicoba nalika Olimpiade Seoul 1988.[2][3] Wektu Standar Koréa padha karo Wektu Standar Jepang, Wektu Indonésia pérangan Wétan, lan Wektu Yakutsk. Koréa Lor pisanan uga nganggo Wektu Standar Koréa, nanging wiwit 15 Agustus 2015, Koréa Lor nganggo Wektu Standar Koréa Lor, kang padha karo UTC+8:30.[4]

Koréa Lor ngumumake pangalihan zona wektu standar menyang UTC+08:30 ing 15 Agustus 2015, bebarengan karo pèngetan Dina Buruh. Zona iki padha karo Wektu Standar Koréa ing 1908.[5][6]

Dhata Pokok Zona Wektu IANA[besut | besut sumber]

Dhata Pokok Zona Wektu IANA nulis Zona Wektu Koréa ing berkas zone.tab, kanthi jeneng Asia/Seoul.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jawi[besut | besut sumber]