Wat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wat
Ethiopian wat.jpg
Jeneng liyanéTsebhe
JinisStew or curry
Panggonan asalEthiopia and Eritrea
Woworan pokokMeat (chicken, beef, or lamb), vegetables, niter kibbeh, spices
Buku masakan: Wat  Médhia: Wat

Wat (Amharic, IPA: [wətʼ]) utawa tsebhi minangka panganan rebus utawa kari wong Étiopia lan Éritréa sing bisa disiapake nganggo daging pitik, daging sapi, domba, macem-macem janganan, campuran rempah-rempah kayata berbere, lan niter kibbeh, mentega sing dicuwerake.[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Levine, Donald N. Wax and Gold: Tradition and Innovation in Ethiopian Culture (Chicago: University Press, 1972), p. 132.
  2. "Sanbat Wat (Ethiopian Shabbat Stew)". ReformJudaism.org. Dibukak ing 2019-10-13.