W. H. R. Rivers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
W. H. R. Rivers
W.H.R.Rivers (Maull).jpg
Photograph of Rivers taken by Henry Maull
Lair (1864-03-12)12 Maret 1864
Chatham, Kent
Pati 4 Juni 1922(1922-06-04) (umur 58)
Evelyn Nursing Home, Cambridge
Padunungan Kent, London lan Cambridge
Bangsa Inggris
Alma mater Universitas London
Medical College of St Bartholomew's Hospital
Bebungah Honorary M.A saka University of Cambridge, 1897
Croonian Lecturer, 1906
Royal Medal, 1915
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi
Etnologi
Neurologi
Psikiatri
Psikologi
Institutions University College, London
Universitas Cambridge
Craiglockhart War Hospital
Mahasiswa dhoktoral Charles Samuel Myers
William McDougall
John Layard
Robert H. Thouless
William James Perry
Kaprabawan Siegfried Sassoon
Robert Graves
Frederic Bartlett
Tandha tangan
W.H.R Rivers Signature.jpg

William Halse Rivers Rivers ya iku antropolog kang mulané dhokter lan ahli psikologi. Rivers karenan antropologi sebab nalika taun 1899 mélu minangka anggota ing Cambridge Torres Straits Expedition.[1][2] Èkspédhisi iku dadi èkspédisi kang wigati dhéwé ing sujarah antropologi, amarga nyelidiki gegayutané antara kabudayan suku-suku bangsa ing Selat Torres, kaya dèné Papua Kulon, lan Australi Lor. Nalika dadi anggota èkspédisi iku, Rivers olèh pagawéyan kanggo ngrembakaké cara wawancara kang anyar. Kang kasilé dhèké bisa ngumpulké akéh data, bakuné bab sistem bebrayan utawa kemasarakatan suku-suku bangsa kang manggon ing Selat Torres. Metodé panalitèn étnografi iku ditulis Rivers ing bukuné ya iku A Genealogical Method of Collecting Social and Vitas Statistics, dibabar taun 1900. Metodhe sing buku iku wis kabukti dadi metodhe dhasar ing akéh penelitèn antropologi kang dumasar kerja lapangan (field work).[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universita. kk. 28–29. 
  2. a b Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. ISBN 0-203-49900-X.