Kanton Vaud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Vaud)
Jump to navigation Jump to search
Vaud
Lambang Kanton Vaud
Peta Swiss nuduhaké Kanton Vaud
Ibu kutha Lausanne
Wilayah 3212 km² (Peringkat angka 4)
Titik paling dhuwur Les Diablerets 3210 m
Cacah pedunung (2004) 657.700 (Peringkat angka 3)
205 /km²
Bergabung 1803
Singkatan VD
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (150)
Kuthamadya 376 (wiwit 1 Januari 2008) buah
Distrik 10 distrik
Situs resmi www.VD.ch
Peta Kanton Vaud

Kanton Vaud (basa Jerman: Waadt, basa Romansh: Vad, basa Arpitan: Vôd) iku sawijining kanton ing Swiss sing wiyar wilayahé 3.212 km² lan populasiné 626.200 jiwa (2003). Ibukuthané ya iku Lausanne.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Ana 376 kuthamadya ing kanton Vaud.

Dhistrik Aigle[besut | besut sumber]

Dhistrik Broye-Vully[besut | besut sumber]

Dhistrik Gros-de-Vaud[besut | besut sumber]

Dhistrik Jura-Nord vaudois[besut | besut sumber]

Dhistrik Lausanne[besut | besut sumber]

Dhistrik Lavaux-Oron[besut | besut sumber]

Dhistrik Morges[besut | besut sumber]

Dhistrik Nyon[besut | besut sumber]

Dhistrik Rivera-Pays-d'Enhaut[besut | besut sumber]