Kanton Vaud

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Vaud
Lambang Kanton Vaud
Peta Swiss nuduhaké Kanton Vaud
Ibu kutha Lausanne
Wilayah 3212 km² (Peringkat ka-4)
Titik paling dhuwur Les Diablerets 3210 m
Cacah pedunung (2004) 657.700 (Peringkat ka-3)
205 /km²
Bergabung 1803
Singkatan VD
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (150)
Kuthamadya 376 (wiwit 1 Januari 2008) buah
Distrik 10 distrik
Situs resmi www.VD.ch
Peta Kanton Vaud

Kanton Vaud (basa Jerman: Waadt, basa Romansh: Vad, basa Arpitan: Vôd) iku sawijining kanton ing Swiss sing wiyar wilayahé 3.212 km² lan populasiné 626.200 jiwa (2003). Ibukuthané ya iku Lausanne.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Ana 376 kuthamadya ing kanton Vaud.

Dhistrik Aigle[besut | besut sumber]

Dhistrik Broye-Vully[besut | besut sumber]

Dhistrik Gros-de-Vaud[besut | besut sumber]

Dhistrik Jura-Nord vaudois[besut | besut sumber]

Dhistrik Lausanne[besut | besut sumber]

Dhistrik Lavaux-Oron[besut | besut sumber]

Dhistrik Morges[besut | besut sumber]

Dhistrik Nyon[besut | besut sumber]

Dhistrik Rivera-Pays-d'Enhaut[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kanton Vaud ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Vaud&oldid=976393"