Universitas Arizona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Arizona

UA Seal (Trademark of Arizona Board of Regents)

Motto Bear Down!
Diadegaké 1885
Jinis Negeri
Dana abadi USD 481 juta
Presiden Eugene G. Sander [1]
Staf 2,854[2]
Sarjana 30,346[2]
Pascasarjana 8,421[2]
Lokasi Tucson, Arizona, AS
Kampus Urban, 1.253.500 m²)
Yearbook [3]
Werna Merah kardinal dan biru laut
Maskot Wilbur Wildcat
Situs wèb [4]

Universitas Arizona utawi The University of Arizona (ugi dipunrujuk minangka UA, U of A, atau Arizona) inggih punika sawijining intitusi pendidikan tinggi lan risèt negeri ingkang dumunung wonten ing kutha Tucson, Arizona, Amerika Serikat, ingkang pikantuk dana hibah kanggé pambangunan fasilitas kampus lan pangembangan risèt teknologi angkasa. UA minangka universitas piasanan ing negara bagèyan Arizona, jumeneng nalika taun 1885 (27 taun sadèrèngipun Teritori Arizona pikantuk status negara bagèyan). Universitas punika nglingkupi University of Arizona College of Medicine ingkang minangka salah satunggal saking tiga sekolah kedokteran lan satunggalings sekolah kedokteran ingkang nganugrahaken gelar MD (Doctor of Medicine) ing Arizona. Dumugi musim gugur taun 2010, jumlah mahasiswanipun inggih punika 39,086 tiyang.[2] UA ing sangandhaping pengelolaan Arizona Board of Regents. Misi UA inggih punika "kanggé manggihaken, ndidik, nglayani lan nginspirasi."[5] UA inggih punika salah satunggaling anggota kapilih saking Asosiasi Universitas Amerika (AAU, sawijining organisasi saking institusi-institusi risèt kondhang ing Amerika Utara) lan minangka satunggaling wakil saking negara bagèyan Arizona wonten ing asosiasi punika.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Old Main, bangunan tertua di kampus Univeritas Arizona

Universitas Arizona pambangunanipun dipunsarujuki déning Badan Legislatif Teritori Arizona ingkang dipunkenal kanthi julukan Thieving Thirteenth nalika taun 1885. Kutha Tucson sadèrèngipun ngarep pikantuk dana kanggé pambangunan griya sakit jiwa Teritori Arizona ingkang dipunalokasikaken sajumlah USD 100,000 lan sanès USD 25,000 ingkang dipunalokasikaken kanggé pambangunan satunggaling universitas ing teritori punika (Arizona State University ugi dipunsarujuki pambentukanipun nalika taun 1885, ananging nalika punika dipunrantam minangka sekolah guru Arizona, lan sanès minangka sawijining universitas). Para anggota dewan kutha Tucson telat dumugi ing kutha Prescott, Arizona, akibat banjir ing Kali Salt (Arizona) lan dumugi nalika kaputusan sampun kapendhet. Perwakilan Tucson kuciwa sanget pikantuk alokasi dana ingkang dipunanggep minangka bebungah hiburan.

Nalika boten wonten pihak ingkang kersa majeng lan nyamektakaken tanah kanggé institusi énggal, warga Tucson sawéga kanggé bangsulaken dana dhateng Badan Legislatif Teritori Arizona. Para warga sami éwah pikiripun sasampuning 2 tiyang penjudi lan satunggaling pangusaha bar milih nyumbangaken tanah ingkang dipunbetahaken kanggé mbangun universitas kasebut. Proses sinau ingkang kapisanan kalaksanan nalika taun 1891 kanthi jumlah 32 mahasiswa ing gedung Old Main, bangunan pisanan ingkang dipunbangun ing kampus, lan taksih dipunginakaken dumugi wekdal punika.[6] Amargi boten wonten sekolah menengah atas ing Teritori Arizona nalika semanten.


Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://uanews.org/node/40370
  2. ^ a b c d "Fact Book 2009-10". University of Arizona Office of Institutional Research & Planning Support. http://factbook.web.arizona.edu/2009-10/students. Retrieved 13 Maret 2013.
  3. ^ http://www.e-yearbook.com/zona Desert Yearbook
  4. ^ http://www.arizona.edu/ www.arizona.edu
  5. ^ "About the UA". University of Arizona. University of Arizona. http://www.arizona.edu/home/aboutua.php. Retrieved 13 Maret 2013.
  6. ^ "The Old Main". UA History. Arizona Board of Regents. 2005. Archived from the original on February 11, 2006. http://web.archive.org/web/20060211105338/http://www.arizona.edu/tours/history/history3.php. Retrieved March 13, 2013.