Umar Patek

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Umar Patek
Lair 1970 (age 44–45)

Umar Patek (lair 1970)[1] is a member of Jemaah Islamiyah sing dadi buron ing Amérika Sarékat, Australia, lan Indonésia kanthi tuntutan térorisme. Ditawakaké bebungah sing gedhéné $1 yuta déning Program Bebungah kanggo kaadilan Rewards For Justice Program tumrap informasi sing bisa nyebabaké Umar Patek bisa dicekel.[2]

Patek didakwa gawé bahan peledhak sing dianggo ngebom Bali taun 2002, sing niwasaké 202 jiwa.[3]

Patek lair taun 1970 lan minangka wong Jawa katurunan Arab, dhuwuré 166 cm, bobot 60 kg. Umar Patek uga dikenal kanthi jeneng Umar Kecil, Umar (Arab), Pa'tek, Pak Taek, Abu Syekh, lan Zacky.[citation needed]

Patek ditangkep déning aparat kaamanan Pakistan ing Abbotabad ing 25 Januari 2011 kanthi bebungah 1 yuta dolar.[4][5] Tanggal 11 Agustus 2011, Umar Patek dièkstradisi ke Indonesia.[6][3]

Deleng uga[sunting | Sunting sumber]

Rujukan[sunting | Sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Umar_Patek&oldid=884608"