Tycho Brahe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tycho Ottesen Brahe
Tycho Brahe.JPG
Lair14 December 1546
Knutstorp Castle, Scania
Pati24 October 1601 (aged 54)
Prague
BangsaDanish
WiyataPrivate
PakaryanNobleman, Astronomer
BojoKirstine Barbara Jørgensdatter
Anak8
Wong tuwaOtte Brahe and Beate Bille
Tandha tangan
Tycho Brahe Signature.svg

Tycho Brahe (Knudstrup, Denmark, 14 Desember 1546Praha, Bohemia (saiki Ceko), 24 Oktober 1601) iku siji priyayi ningrat Denmark sing misuwur amarga dhèwèké iku ahli astronom/astrolog (rong bidhang iki durung dibédakaké ing jamané) lan alkimiawan. Dhèwèké dhawuh mbangun Uraniborg, sing dadi lembaga panelitian awal. Kanggo nerbitaké karyané, Tycho nduwé mesin cithak lan pabrik kertas. Asistèné sing misuwur iku Johannes Kepler.

Mauerquadrant (Tycho Brahe 1598)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.