Trembesi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ki hujan/trembesi
Samanea-saman.jpg
Ki hujan
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Mimosoideae
Génus: Samanea
Spésies: S. saman
Jeneng binomial
Samanea saman
(Jacq.) Merr.

Trembesi utawa Ki hujan, utawa pohon hujan, (Samanea saman (Jacq.) Merr.) minangka tetanduran wit-witan gedhé, dhuwur, kanthi tajuk sing amba banget. Tanduran iki naté populèr minangka tanduran pangayom. Oyodé sing ngambra-ambra ndadèkaké kurang populèr amarga bisa ngrusak dalan lan wangunan ing saubengé. Jeneng Ki Hujan, asalé saka anané banyu sing kerep nètès saka tajuké amarga kemampuan nyerep banyu lemah sing kuwat sarta kotoran saka kéwan tonggèrèt sing manggon ing wit mau.

Tanduran iki asal saka Amérika tropis nanging saiki kasebar ing saindhenging laladan tropis. Ing sawetara panggonan malah dianggep ngganggu awit tajuké ngganggu tanduran liya kanggo urip.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]