Trawas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Litsea odorifera
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Tracheophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Laurales
Famili: Lauraceae
Génus: Litsea
Spésies: Litsea odorifera
Jeneng binomial
Litsea odorifera
Valeton

Trawas (Litsea odorifera) ya iku tuwuhan kang manfangat kanggo jamu. Ing basa Indonesia tuwuhan iki diarani medang perawas. Ekstrak godhong trawas ngandhut senyawa alkaloid, flavonoid, tanin, terpenoid lan fenolik.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pengaruh Ekstrak Daun Medang Perawas (Litsea Odorifera Val.) Terhadap Tukak Lambung Mus Musculus Dan Karakterisasi Gugus Fungsi Dengan Spektroskopi Ftir".