Tour de Singkarak 2013

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Tour de Singkarak

Tour de Singkarak 2013 inggih punika salah satunggaling palomban pit ingkang dipunwontenaken ing Singkarak. Palumban punika dipuntindakaken pitung dinten dangunipun, wiwit tanggal 2 ngantos 9 Juni 2013. Edhisi kaping gangsal tour de Singkarak punika nglibataken sangang kabupatèn lan pitung kitha ing Sumatra Kilen lan nempuh jarak 1.000 kilomèter tebihipun. 14 Kabupatèn lan kitha ndhèrèk partisipasi ing adicara Tour de Singkarak edhisi saderengipun, lan ing taun 2013 punika dipuntambahi tigang kabupatèn énggal: Kabupatèn Dharmasraya, Solok Kidul, lan Pasaman Kilen.[1]

Etape kapisan dipuntindakaken tanggal 3 Juni 2013 kanthi mendhet lokasi start ing sangajengipun taman Jam Gadang lan etape pungkasan dipunwontenaken ing Padang.[2] Adicara lumba Tour de Singkarak 2013 dipunbikak ing Bukittinggi tanggal 1 Juni 2013. Kitha punika dipunpilih amargi supados para peserta tour kadhah wekdal satunggal dinten kanggé mirsani kaendahan alam Sumatra Kilen saderengipun tandhing.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Website resmi Tour de Singkarak