Tomb Raider (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tomb Raider
Gambar:Tomb Raider (2018 film).png
Poster film
Disutradarani Roar Uthaug
Diprodhuseri Graham King
Diskénariyoni
  • Geneva Robertson-Dworet
  • Alastair Siddons
Carita déning
  • Evan Daugherty
  • Geneva Robertson-Dworet
Adhedhasar Tomb Raider
déning Crystal Dynamics
Dibintangi
Dimusiki Tom Holkenborg
Sinématografi George Richmond
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Warner Bros. Pictures[1]
Tanggal metu
  • Maret 7, 2018 (2018-03-07) (Indonesia)
  • Maret 16, 2018 (2018-03-16) (Amerika Serikat)
Suwéné
118 Menit[2]
Nagara
Basa Inggris
Rantaman $90–106 Juta
Kalarisan $254.7 Juta[4]

Tomb Raider yaiku filem action-adventure taun 2018 sing disutradarani dening Roar Uthaug kanthi skenario dening Geneva Robertson-Dworet lan Alastair Siddons, gagasan crita dening Evan Daugherty lan Robertson-Dworet. Filem iki adhedhasar game video 2013 kanthi jeneng sing padha, kanthi sawetara unsur saka sekuel Crystal Dynamics lan reboot saka seri filem Tomb Raider . Juru paragane iku Alicia Vikander minangka Lara Croft, ing ngendi dheweke miwiti lelungan mbebayani tumuju panggonan akhir bapake, kanthi harapan bisa ngatasi misteri ngilang bapakne. Dominika Barat, Walton Goggins, Daniel Wu lan Kristin Scott Thomas muncul ing filem minangka aktor pendukung.

Gambar koleksi utama njupuk saka Januari nganti Juni 2017 ing Warner Bros. Studios ing Inggris lan ing Cape Town, Afrika Kidul . Filem Tomb Raider sing ora didistribusekake dening Paramount Pictures, tayang ing Indonesia tanggal 7 Maret 2018 lan ing Amerika Serikat tanggal 16 Maret 2018 dening Warner Bros. Gambar ing RealD 3D, IMAX 3D lan IMAX . Filem iki entuk $ 254 yuta nganti 7 April 2018.

Filem kasebut ditampa campuran saka kritikus. Nalika akting Vikander dipuji, karakteristik Croft narik respon polarisasi; sawetara diterangake minangka "pahlawan sing kuwat, kuwat lan ora bisa dipisah" nalika wong liya nyebut dheweke minangka "tas lan penonton".[5]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Alicia Vikander minangka Lara Croft
    • Maisy De Freitas minangka Lara, 7 taun
    • Emily Carey minangka Lara, 14 taun
  • Dominic West minangka Lord Richard Croft
  • Walton Goggins minangka Mathias Vogel
  • Daniel Wu minangka Lu Ren,
  • Kristin Scott Thomas minangka Ana Miller
  • Derek Jacobi minangka Pak. Yaffe
  • Nick Frost minangka Max
  • Jaime Winstone minangka Pamela
  • Hannah John-Kamen minangka Sophie
  • Antonio Aakeel minangka Nitin Ahuja
  • Duncan Airlie James minangka Terry

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e "Film Releases". Variety Insight. Variety Media. Dijupuk March 15, 2018. 
  2. "TOMB RAIDER (12A)". British Board of Film Classification. February 23, 2018. Dijupuk March 8, 2018. 
  3. a b "Tomb Raider (2018)". British Film Institute. Dijupuk March 15, 2018. 
  4. "Tomb Raider (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk April 6, 2018. 
  5. Kilkenny, Katie (March 14, 2018). "'Tomb Raider': What the Critics Are Saying". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Dijupuk March 14, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]