Daniel Wu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Daniel Wu
Alive Daniel Wu.jpg
Jeneng Cina 吳彥祖 (Tradhisional)
Jeneng Cina 吴彦祖 (Prasaja)
Pinyin Wú Yànzǔ (Mandarin)
Jyutping Ng Yin Jou (Kanton)
Leluhur Cina Shanghai, Republik Rakyat Cina
Lair (1974-09-30) Sèptèmber 30, 1974 (umur 44)
Amérika Sarékat Berkeley, California, Amérika Sarékat
Pakaryan Aktor, sutradara, model
Taun aktif 1998–sekarang
Associated acts Alive
Jeneng pasangan Lisa S. (2010-sekarang)

Daniel Yin-Cho Wu (Hanzi Sederhana: 吴彦祖; Hanzi Tradisional: 吳彥祖; Pinyin: Wú Yànzǔ; jyutping: Ng Yin Jou) (lair ing Berkeley, California, Amérika Sarékat, 30 Sèptèmber 1974; umur 44 taun) iku aktor, sutradara, lan model saka Hong Kong, dhèwèké uga tokoh saka keturunane Tionghoa-Amérika. Daniel miwiti karir ning dunya filem ing taun 1990-an. Dhèwèké aktor kang kondhang, prakara iku kabuktekake saka panghargaan aktor anyaran kang paling apik ning filem The New Police Story, filem kang nggraup kauntungan nganti HKD 21 yuta.[1][2] Nalika taun 2004, Daniel Wu mainaké peran ning filem anyaré kang judhulé 'Enter The Phoenix'.[3]

Film mau disutradarai déning Stephen Fun.[3] Film kang anggawe Daniel Wu kondhang dadi filem paling apik.[2] Ing filem mau, uga akèh aktor kang mèlu dadi paragane, kaya ta aktor kondhang Jackie Chan Nicholas Tse, Charlie Yeung lan Charlene Choi.[2] The New Police Story disutradarai déning sutradara enom kang nyetak filem blockbuster lan icon anyar ning filem laga Hong Kong, Benny Chan.[2] Film aksi lan kriminal, salah sijiné filem Hongkong blockbuster gedhé dhéwé ning taun 2004.[2] nyritakaké babagan aksi pilosi Chan Kwok-Wing kang diperanaké déning Jackie Chan, nalika mbrantas kelompok perampok enom kang dibawahi Joe Kwan, kang diperanaké déning Daniel Wu.[2] New Police Story iku filem kang diprodhuksi JCE Production kang diduweni déning Jackie Chan.[2] Film iki ngasilaké 8 nominasi ning acara Annual Hongkong Film Awards kaping 24, kategori gambar paling apik, kategori direktor, kategori paling apik (Jackie Chan) lan kategori aktor pandukung paling apik (Daniel Wu).[2] Saliyané iku, uga olèh 4 piyala ing acara Annual Golden Horse kaping 41 kanggo Daniel Wu, dadi aktor pandukung paling apik.[2]

Daniel Wu duwé grup musik, grup musik kang diarani Alive diadegaké karo Terrence Yin, Andrew Lin, lan Conroy Chan.[1] Grup musik iku sukses lan duwé penggemar kang akèh.[1] Nanging, meski grup musik mau ora duwé perjanjian karo perusahaan rekaman.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d grup musik daniel wu dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. a b c d e f g h i daniel wu, new police story dipununduh tanggal 9 Juli 2011
  3. a b Daniel Wu dipununduh tanggal 9 Juli 2011