Tirai Menurun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tirai Menurun
Tirai menurun.jpg
Panganggit Nh. Dini
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama
Kala babar
2000
Kaca 460 kaca
ISBN 979-511-849-8

Tirai Menurun punika satunggiling novèl anggitan Nh. Dini, sastrawan klairan Semarang ingkang sampun wiwit nyerat taun 1951 lan sampun kathah sanget karya-karya sastra wujud cariyos cekak, sajak, sandiwara radhio lan novèl.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Tirai Menurun nyuguhaken sekawan tokohipun, inggih punika: Kedasih, Kintel, Sumirat lan Wardoyo. Gambaran minangka latar wingking wujud kawontenan nalika Indonesia nembé wangsul dados nagari kesatuan, kathah para pendhatang ingkang mlebet kitha Semarang. Sekawan tokoh wau asal saking dhusun ingkang bènten-bènten, naging kapanggih wonten kitha lan napak kagesangan ingkang awrat. Wekdal siyang dados tiyang ingkang sarwi kakirangan, déné wanci dalu saged mémba-mémba dados pangèran utawi putri karajan ingkang sulistya, utawi dados resi ingkang wicaksana lan gadhah ngèlmu ingkang inggil. Kagesangan wonten ing kalih donya, donya kanyatan lan donya impèn.

Karya Sanèsipun[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]