The Little Mermaid (film 1989)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Little Mermaid
Movie poster the little mermaid.jpg
1997 re-release poster
Juru arah Ron Clements
John Musker
Juru gawé John Musker
Howard Ashman
Juru tulis Ron Clements
John Musker
Fairy tale
Hans Christian Andersen
Juru paraga Rene Auberjonois
Christopher Daniel Barnes
Jodi Benson
Pat Carroll
Buddy Hackett
Jason Marin
Kenneth Mars
Samuel E. Wright
Juru musik Alan Menken
Howard Ashman
Kongsi
panggawé
Juru dum Walt Disney Pictures
Buena Vista Distribution
Tanggal babar
17 Novèmber 1989 (1989-11-17)
Suwé
85 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman 40 miliar dolar AS[1]
Kalarisan 211,343,479 dolar AS[2]

The Little Mermaid iku sawijining film animasi produksi Walt Disney Feature Animation lan dirilis ke bioskop déning Buena Vista Pictures pada tanggal 17 November 1989. Film iki dadi film kaping 28 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Sekuel film iki, The Little Mermaid II: Return to the Sea, lan The Little Mermaid: Ariel's Beginning, dirilis ing taun 2000 lan 2008.

Plot

Ariel, si putri duyung, kuciwa marang kauripan jero segara lan kepingin weruh donya manungsa. Karo kancané iwak Flounder, Ariel ngumpulaké artefak manungsa lan lunga munggah menyang lumahing segara arep methuki Scuttle si manuk camar, sing nawakaké kawruh ngenani manungsa.

Referensi

  1. ^ Stewart, James B. (2005). DisneyWar, p. 104. ISBN 0-684-80993-1. Simon & Schuster. Retrieved June 4, 2007.
  2. ^ "Re-releases of The Little Mermaid". Box Office Mojo. Dijupuk 2008-11-22. 

Pranala jaba