The Little Mermaid (film 1989)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Little Mermaid

1997 re-release poster
Sutradara Ron Clements
John Musker
Produser John Musker
Howard Ashman
Panulis Ron Clements
John Musker
Fairy tale
Hans Christian Andersen
Paraga Rene Auberjonois
Christopher Daniel Barnes
Jodi Benson
Pat Carroll
Buddy Hackett
Jason Marin
Kenneth Mars
Samuel E. Wright
Musik déning Alan Menken
Howard Ashman
Studio Walt Disney Feature Animation
Silver Screen Partners IV
Distributor Walt Disney Pictures
Buena Vista Distribution
Tanggal rilis 17 November 1989 (1989-11-17)
Durasi 85 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris
Anggaran 40 miliar dolar AS[1]
Bathi reged 211,343,479 dolar AS[2]

The Little Mermaid kuwi sawijining film animasi produksi Walt Disney Feature Animation lan dirilis ke bioskop déning Buena Vista Pictures pada tanggal 17 November 1989. Film iki dadi film kaping 28 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Sekuel film iki, The Little Mermaid II: Return to the Sea, lan The Little Mermaid: Ariel's Beginning, dirilis ing taun 2000 lan 2008.

Plot

Ariel, si putri duyung, kuciwa marang kauripan jero segara lan kepingin weruh donya manungsa. Karo kancané iwak Flounder, Ariel ngumpulaké artefak manungsa lan lunga munggah menyang lumahing segara arep methuki Scuttle si manuk camar, sing nawakaké kawruh ngenani manungsa.

Referensi

  1. ^ Stewart, James B. (2005). DisneyWar, p. 104. ISBN 0-684-80993-1. Simon & Schuster. Retrieved June 4, 2007.
  2. ^ "Re-releases of The Little Mermaid", Box Office Mojo. diaksès tanggal 2008-11-22. 

Pranala jaba