The Lincoln Lawyer (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Lincoln Lawyer
The Lincoln Lawyer Poster.jpg
Promotional poster
DisutradaraniBrad Furman
DiprodhuseriSidney Kimmel
Tom Rosenberg
Gary Lucchesi
Richard Wright
Scott Steindorff
DiskénariyoniJohn Romano
AdhedhasarThe Lincoln Lawyer
déning Michael Connelly
DibintangiMatthew McConaughey
Marisa Tomei
Ryan Phillippe
Josh Lucas
John Leguizamo
Michael Peña
Bob Gunton
Frances Fisher
Bryan Cranston
William H. Macy
DimusikiCliff Martinez
SinématografiLukas Ettlin
Dibesut déningJeff McEvoy
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningLionsgate
Tanggal metu
  • 10 Maret 2011 (2011-03-10) (Hollywood premiere)
  • 18 Maret 2011 (2011-03-18)
Suwéné
118 menit
NagaraAmérikah Sarékat
BasaBasa Inggris
Rantaman$40 yuta[1]
Kalarisan$85.5 yuta[2]

The Lincoln Lawyer ya iku sesirah filem thriller saka Amérikah Sarékat kang digawé taun 2011. Filem iki disutradarani Brad Furman, dhedhasar skénario anggitané John Romano, diangkat saka novèl kanthi sesirah kang padha, karyané Michael Connelly. Sawènèh juru paraga kang main ing filem iki antarané Matthew McConaughey, Ryan Phillippe, William H. Macy, Bryan Cranston, lan Marisa Tomei.[3][4][5]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Dadi sawijné pokrul iku ora gampang, amarga kadhangkala kudu nglakoni dosa amarga nutupi kanyatan lan nyalahké kabecikan. Mick (Matthew McConaughey) ya iku salah sawijiné pokrul kang duwé kalicikan lan duwé kanca-kanca kang sayuk, saéngga ora akèh pokrul kang bisa nglawan dhèwèké ing sawijining prakara ing pangadilan. Mula saka kuwi Louis Roulet milih Mick minangka dadi pokrulé supaya bisa bébas saka kaluputan kang dilakoni.

Louis ditudhuh ngrudapeksa lan ngantemi wanita tuna susila ing sawijining bar. Tumindak mau agawé pasuryané Reggie Campo abuh, lan prakara iki mlebu ing pangadilan. Louis ngaku marang Mick yèn dhèwèké dudu kang tumindak, amarga sadrema péngin mlebu kamar Reggie lan diantemi, sawisé tangi saka semaput, malah mlebu pakunjaran. Mick ora gampang nampa apa kang dikandhakké déning Louis. Mick sabanjuré nyisik melik prakara kuwi lan kèlingan yèn mbiyèn naté ana kadadéan kaya ngono kuwi nalika dadi pokrul ing prakara raja-pati wanita kang sadurungé dirudapeksa lan diantemi. Mick bingung apa kang kudu ditumindakaké amarga Louis iku kang tumindak ing prakara raja-pati taun 1997 kapungkur.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kaufman, Amy (2011-03-17). "Movie Projector: Matthew McConaughey, Bradley Cooper and an alien battle for No. 1". Los Angeles Times. Tribune Company. Retrieved 2011-03-17.
  2. "The Lincoln Lawyer: Total Lifetime Grosses". The Numbers. Retrieved 29 September 2011.
  3. The Lincoln Lawyer Movie Adaptation.
  4. "The Lincoln Lawyer Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic". Metacritic.com. Retrieved 24 May 2011.
  5. "The Lincoln Lawyer Blu-ray and DVD Arrive July 12th". MovieWeb. Retrieved 29 April 1945. Check date values in: |accessdate= (help)

Pranala njaba[besut | besut sumber]