The Hunger Games (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Hunger Games
HungerGamesPoster.jpg
Poster sing dibabar ing bioskop
Juru arah Gary Ross
Juru gawé
Juru adegan
Adhedhasar The Hunger Games 
déning Suzanne Collins
Juru paraga
Juru musik James Newton Howard
Sinématografi Tom Stern
Juru besut
Kongsi
panggawé
Juru dum Lionsgate Films
Tanggal babar
  • 12 Maret 2012 (2012-03-12) (Prémièr ing Los Angeles)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amérika Sarékat)
Suwé
142 menit[1][2]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $78 yuta[butuh rujukan]
Kalarisan $694,4 yuta[3]

The Hunger Games iku sawijining filem Amérika Sarékat mawa téma pasca apokaliptis sing dibabar ing taun 2012. Film iki dibintingi déning para paraga: Katniss Everdeen, Peeta Mellark lan liyané. Critané ngenani negara fiktif sing dipérang dadi sawetara distrik. Saben taun saka saben distrik kudu dikirim sapasang wong enom lanang wadon. Bocah-bocah enom iki banjur diedu sajroning kalangan aréna. Pungkasané namung wong siji sing bisa urip. Film iki adhedhasar buku novel anggitané Suzanne Collins.[4]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "The Hunger Games" (Press release). Lions Gate Entertainment. March 3, 2012. Dijupuk March 3, 2012. 
  2. ^ "The Hunger Games (12A)". British Board of Film Classification. March 12, 2012. Dijupuk March 12, 2012. 
  3. ^ "The Hunger Games (2012)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk October 3, 2012. 
  4. ^ "Who Will You Support?". Scholastic. Dijupuk May 15, 2010.