The Fifth Estate

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Fifth Estate
Gambar:The Fifth Estate poster.jpg
Disutradarani Bill Condon
Diprodhuseri
Diskénariyoni Josh Singer
Adhedhasar Inside WikiLeaks
déning Daniel Domscheit-Berg
WikiLeaks
déning David Leigh dan Luke Harding
Dibintangi
Dimusiki Carter Burwell
Sinématografi Tobias A. Schliessler
Dibesut déning Virginia Katz
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Walt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 5, 2013 (2013-09-05) (TIFF)
  • Oktober 18, 2013 (2013-10-18) (Amerika Serikat)
  • Oktober 25, 2013 (2013-10-25) (India)
Suwéné
128 menit[1]
Nagara
Basa Inggris
Rantaman $28 juta[3]
Kalarisan $8.6 juta[3]

The Fifth Estate nggih punika filem biografi thriller India-Amerika ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Bill Condon adhedhasar saking skénario anggitanipun Josh Singer, kaangkat saking Inside WikiLeaks pakaryanipun Daniel Dlscheit-Berk. Filem ingkang nyariyosaken pandungkapan dhokumen rahasia WikiLeaks punika dipunparagani déning Benedict Cumberbatch minangka direktur, Julian Assange, lan Daniel Brühl minangka manten juru wicara, Daniel Domscheit-Berg.[4] Anthony Mackie, David Thewlis, Alicia Vikander, Stanley Tucci, lan Laura Linney minangka paraga panyokong.[5]

Filem punika dipundamel déning DreamWorks Pictures lan Participant Media, The Fifth Estate kagiyaraken kaping pisanipun nalika adicara Toronto International Film Festival taun 2013.[6][7] Lajeng kababar ing bioskop déning Touchstone Pictures kagem sagung pamirsa ing Amérika Sarékat ing surya 8 Oktober 2013[8] Sawetawis, pangeduman internasional kapérang antawis Walt Disney Studios Motion Pictures, Reliance Entertainment, lan Mister Smith Entertainment.[9][10] Filem niki sèstu jeblok ing tataran box office.[11][12] Kanthi ardhana $28 yuta, namung kasil ngempalaken $8,6 yuta

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE FIFTH ESTATE (15)". E1 Films. British Board of Film Classification. September 26, 2013. Dijupuk September 26, 2013. 
  2. a b "The Fifth Estate (2013)". British Film Institute. Dijupuk June 18, 2014. 
  3. a b "The Fifth Estate (2013) - Box Office Mojo". Dijupuk December 11, 2016. 
  4. Child, Ben (January 23, 2013). "Benedict Cumberbatch as Julian Assange in the WikiLeaks movie – first picture". The Guardian (London). Dijupuk January 23, 2013. 
  5. "The Fifth Estate". DreamWorks Studios. Dijupuk March 29, 2013. 
  6. "Toronto film festival 2013: the full line-up". The Guardian (London). July 23, 2013. Dijupuk July 24, 2013. 
  7. "Nelson Mandela biopic to have world premiere at Toronto". BBC News. July 23, 2013. Dijupuk July 24, 2013. 
  8. McClintock, Pamela (September 18, 2013). "Pixar's 'The Good Dinosaur' Pushed Back Nearly 18 Months After Losing Director". The Hollywood Reporter. Dijupuk September 18, 2013. 
  9. Siegel, Tatiana (January 22, 2013). "Participant Joins DreamWorks for WikiLeaks Movie 'The Fifth Estate'". The Hollywood Reporter. Dijupuk March 29, 2013. 
  10. "PRODUCTION BEGINS ON DREAMWORKS' WIKILEAKS PROJECT "THE FIFTH ESTATE"". The Walt Disney Company. The Walt Disney Studios. August 23, 2013. Dijupuk August 21, 2013. 
  11. Jon Swaine (October 20, 2013). "Wikileaks film The Fifth Estate bombs at the box office". London: The Telegraph. Dijupuk February 16, 2014. 
  12. Lazarus, Susanna (September 6, 2013). "The Fifth Estate reviews: is this Benedict Cumberbatch's finest performance?". RadioTimes. Dijupuk October 14, 2013. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]