WikiLeaks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
WikiLeaks
Wikileaks logo.svg
Alamat jaringan www.wikileaks.org
Jinis situs Arsip dokumen
Régistrasi Swasta
Baku The Sunshine Press[1]
Digawé déning Julian Assange
Diluncur Desember 2006

WikiLeaks utawa Wikileaks iku sawijining organisasi internasional sing markasé dumunung ing Swédia.[2] Situs Wikileaks mbabar dhokumèn-dhokumèn winadi kanthi njaga idhèntitas para sumber-sumberé. Situs kasebut diluncuraké ing taun 2006. Wektu iki alamat situs wis dialihaké menyang http://www.wikileaks.ch kanggo alesan kaamanan.

Organisasi iki diadegaké déning disidhèn pulitik Cina, lan uga jurnalis, matematikawan, lan para tèknolog saka Amérika Sarékat, Taiwan, Éropah, Australia, lan Afrika Kidul.[1] Artikel koran lan kalawarti The New Yorker njlèntrèhaké yèn Julian Assange, jurnalis lan aktivis internèt Australia, minangka dirèktur Wikileaks.[3] Situs Wikileaks migunakaké mesin MediaWiki.

WikiLeaks wis menangaké sawetara bebungah, klebu New Media Award saka kalawarti The Economist ing taun 2008.[4]

Ing sasi Juni 2009, WikiLeaks lan Julian Assange menangaké UK Media Award saka Amnesty International (kategori New Media) kanggo publikasi taun 2008 lan judhulé Kenya: The Cry of Blood – Extra Judicial Killings and Disappearances,[5] sawijining laporan déning Komisi Nasional Hak Asasi Manusia Kenya perkara rajapati déning pulisi ing Kenya.[6] Ing sasi Mei 2010, New York Daily News ndokok WikiLeaks ing peringkat kapisan minangka "situs sing tenan-tenan bisa ngowahi warta".[7]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Wikileaks:About". Wikileaks. Archived from the original on 14 March 2008. Retrieved 3 June 2009. 
  2. ^ Haddow, Douglas (7 April 2010). "Grim truths of Wikileaks Iraq video". The Guardian (London). Retrieved 7 April 2010. ... a Sweden based non-profit website 
  3. ^ McGreal, Chris. Wikileaks reveals video showing US air crew shooting down Iraqi civilians, The Guardian, April 5, 2010.
  4. ^ Winners of Index on Censorship Freedom of Expression Award Announced[pranala nonaktif] 22 April 2008
  5. ^ Kenya: The Cry of Blood – Extra Judicial Killings and Disappearances, Sep 2008[pranala nonaktif] WikiLeaks.
  6. ^ Amnesty announces Media Awards 2009 winners Amnesty.org.uk, 2 June 2009
  7. ^ Reso, Paulina (20 May 2010). "5 pioneering Web sites that could totally change the news". Daily News. Retrieved 8 June 2010. 

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WikiLeaks&oldid=951240"