The Day He Arrives

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Day He Arrives
The Day He Arrives.jpg
Hangul
Hanja
Romanisasi Révisi Bukchon Banghyang
McCune–Reischauer Pukch'on Panghyang
Disutradarani Hong Sang-soo
Diprodhuseri Kim Kyoung-hee
Ditulis
déning
Hong Sang-soo
Dibintangi Yoo Jun-sang
Kim Sang-joong
Song Seon-mi
Kim Bo-kyung
Dimusiki Jeong Yong-jin
Sinématografi Kim Hyung-koo
Dibesut
déning
Hahm Sung-won
Perusahaan
prodhuksi
Jeonwonsa Films
Dibabar
déning
Jeonwonsa Films
JoseE Films
Tanggal metu
  • 19 Mèi 2011 (2011-05-19) (Cannes)
  • 8 Sèptèmber 2011 (2011-09-08) (South Koréa)
Suwéné
79 minutes
Nagara South Koréa
Basa Korean
Kalarisan US$320.421[1][2]

The Day He Arrives (Hangul북촌 방향; Hanja北村 方向; RRBukchon Banghyang; lit. In the direction of Bukchon utawi Bukchon-bound) inggih punika filem sandhiwara saking Koréa Kidul ingkang kadamel taun 2011. Filem punika dipunsutradarani Hong Sang-soo, adhedhasar skénario anggitanipun piyambak. Ingkang maragani filem punika antawisipun Yoo Jun-sang, Kim Sang-joong, Song Seon-mi, lan Kim Bo-kyung[3][4][5] Filem punika, kaping pisan dipun-giyaraken surya 19 Mèi 2011 nalika adicara Un Certain Regard ing pahargyan Festival Film Cannes ke ke-64 taun 2011.[6] Rikala pambabaran ing Koréa Kidul, filem punika kasil ngrawuhaken antawisipun 45,223 pamirsa, lan ngempalaken arta dumugi US$320.421

Lelampahan[besut | besut sumber]

Seong-jun késah dhumateng Seoul saperlu pinanggih kaliyan rencang raket ingkang manggèn wonten caketipun Bukchon (North Village; Hangul북촌), Jongno District. Awit saking réncangipun mboten nampi tilpun, Seong-jun mlampah-mlampah ing saindhengipun Bukchon lan nuwèni satunggalipun paraga wanita ingkang naté tepang. Piyambakipun kekalih sami wicantenan sawatawis wekdal. Piyambakipun ngetawisaken jagrakipun pindha Insa-dong lan ngunjuk makgeolli (anggur beras) piyambakan. Sawenèh murid filem ing meja sanèsipun nyuwun supados nyawiji, sesarengan juru arah rencangipun Seong-jun. Salajengipun, piyambakipun ngunjuk lan késah dhumateng griyanipun tilas pacanganipun.

Mboten patosa cetha niku dinten napa, punapa dinten sanès, Seong-jun taksih klinteran ing Bukchon. Piyambakipun manggihi juru paraga wau malih. Kekalih punika sami wicantenan sawatawis wekdal. Lan pungkasanipun piyambakipun saget pinanggih rencangipun ingkang dipunpadosi saweg tumuju ing Novèl kaliyan satunggalipun profésor. Ingkang kagungan bar mèmper pasuryanipun kaliyan tilas pacanganipun Seong-jun. Piyambakipun mungelaken piano wonten bar mriku.

Sepisan malih, niku dinten napa utawi dinten candhakipun, utawi dinten sanès, Seong-jun késah dhumateng kapustakan ing Jeongdok sesarengan réncangipun lan nyebataken bilih papan panggènan punika dados sèksi nalika piyambakipun nyaketi satunggalipun wanita. Salajengipun, piyambakipun kekalih sami ngunjuk sesarengan tilas juru paraga ingkang kagungan bisnis ing Vietnam. Profesor wanita ingkang sami kala wingi inggih nyawiji lan sesarengan tumuju bar Soseol ("Novèl"). Seong-jun mendem lan ngambungi juraganipun bar.

Seong-jun bokmenawi sampun nelasaken sawenèh dinten ing Seoul sesarengan rencangipun, utawi punika sadrema dinten kapisan ing mriku. Piyambakipun bokmenawi pados kawruh saking patemon kaliyan tilas pacanganipun, utawi bokmenawi pinanggihan kaliyan wanita ingkang kaliyan piyambakipun, ingkang kapisan. Kadosta dinten punika, kagemipun Seong mboten wonten "dinten punika" ing wekdalipun. Seong-jun ugi mboten saget sélak ngadhepi "dinten punika" kagunganipun.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Bukchon Directions". Box Office Mojo. Dijupuk 2014-07-21. 
  2. ^ "The Day He Arrives (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk 2014-07-21. 
  3. ^ Beck, Una (7 September 2011). "INTERVIEW: Director Hong Sang-soo - Part 1". 10Asia. Dijupuk 2014-07-21. 
  4. ^ Beck, Una (7 September 2011). "INTERVIEW: Director Hong Sang-soo - Part 2". 10Asia. Dijupuk 2014-07-21. 
  5. ^ "The Day He Arrives - Press Kit" (PDF) (ing basa French). Finecut. Dijupuk 2014-07-21. 
  6. ^ "Horaires 2011" (PDF) (ing basa French). Cannes Film Festival. Dijupuk 2011-05-10. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]