Makgeolli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Makgeolli ing mangkuk kanthi sendhok
Makgeolli
Makgeolli 4.jpg
A bowl of makgeolli
TipeRice wine
Negara asalKorea
Kandhutan alkohol6–9%
ColorMilky, off-white
Prodhuk kagandhèngCheongju, nigori, choujiu

Makgeolli (basa Koréa: 막걸리 , anggur sega mentah[mak.k͈ʌl.li] ), kadhangkala anglicized kanggo makkoli ( /ˈmækəli/, [1] MAK-ə-lee ), punika wedang alkohol Korean . Anggur beras sing putih lan putih lan putih sing padhang duwe viskositas sing rasane legi, sithik, pait, lan astringen. Endhepan chalky menehi tampilan mendhung. [2] [3] [4] Minangka omben-omben bukti paling murah, yaiku enem nganti sangang persen alkohol kanthi volume, asring dianggep minangka minuman umum. [5] Ing Korea, makgeolli asring ora diombe, lan anggur tetep diwasa ing botol kasebut. [6] Amarga umur cekak saka "draft" makgeolli sing durung dipasteurisasi, akeh makgeolli sing diekspor ngalami pasteurisasi, sing nyuda minuman enzim kompleks lan senyawa rasa.

Makgeolli biasane disajeni adhem, ing botol utawa ing wadhah tembikar kanthi sendhok. [7] Sadurunge ngombe, diaduk nganggo sendok, utawa botol alon-alon dibalik kaping pirang-pirang kanthi tutup, kanggo nyampur sedimen sing wis dienggoni. Banjur diiseni utawa diwutahake menyang cacah cilik saben individu, tinimbang cangkir, kanggo ngombe. Iki amarga kecenderungan makgeolli dipérang dadi fraksi putih sing mendhung sing mudhun ing sisih ngisor lan cairan kuning pucat sing katon pucuk.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "makkoli". Oxford Dictionaries. Oxford University Press. Dibukak ing 20 February 2017.
  2. Hirsch, J.M. (20 July 2015). "The next sparkling wine to try is Korean makgeolli". Toronto Sun. Dibukak ing 13 March 2018.
  3. Son, Angela; MacDonald, Joan Vos (8 August 2017). "Makgeolli in Seoul: Why this speciality liquor is only at its best in the South Korean capital". The Independent. Dibukak ing 13 March 2018.
  4. Jung, Alex (12 July 2017). "Best Korean drinks -- from banana milk to hangover juice". CNN Travel. Dibukak ing 13 March 2018.
  5. Schamberg, Anne (14 August 2015). "Makgeolli, a Korean rice wine, is an unfiltered joy". Milwaukee Journal Sentinel. Dibukak ing 13 March 2018.
  6. Callaghan, Adam H. (20 February 2017). "Should You Be Drinking Makgeolli?". Eater. Dibukak ing 13 March 2018.
  7. Schamberg, Anne (14 August 2015). "Makgeolli, a Korean rice wine, is an unfiltered joy". Milwaukee Journal Sentinel. Dibukak ing 13 March 2018.