The Cabin in the Woods

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Cabin in the Woods
Gambar:The Cabin in the Woods (2012) theatrical poster.jpg
Poster film
Disutradarani Drew Goddard
Diprodhuseri Joss Whedon
Ditulis déning
  • Joss Whedon
  • Drew Goddard
Dibintangi
Dimusiki David Julyan
Sinématografi Peter Deming
Dibesut déning Lisa Lassek
Perusahaan
prodhuksi
Mutant Enemy Productions
Dibabar déning Lionsgate
Tanggal metu
  • April 13, 2012 (2012-04-13) (Amerika Serikat)
  • Agustus 28, 2012 (2012-08-28) (Indonesia)
Suwéné
95 Menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $30 Juta[2]
Kalarisan $66.5 Juta[3]

The Cabin in the Woods yaiku film komedi horor Amerika taun 2012 sing disutradarani dening Drew Goddard ing debut sutradaraane, digawe dening Joss Whedon, lan ditulis dening Whedon lan Goddard.[4] Juru paraga film iki yaiku Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins lan Bradley Whitford . Film iki ngetokake sekelompok mahasiswa sing nuntun menyang alas sing adoh, ing kana dadi korban zombie alas.

Goddard lan Whedon, sing sadurunge nyambut gawe ing Buffy the Vampire Slayer lan Angel, nulis skenario ing telung dina,[5] nyatakake minangka upaya "menghidupake" genre film jagal lan minangka crita babagan penyiksaan porno. Efek khusus, kostum monster, dandanan khusus, lan dandanan kosmetik kanggo film kasebut dilakoni dening aktris film horror Heather Langenkamp karo bojone, David LeRoy Anderson lan perusahaan AFX Studio.[6] Film iki tayang ing Vancouver, British Columbia wiwit Maret nganti Mei 2009 kanthi biaya kira-kira $ 30 yuta.

Film kasebut awalé dijadwalaké bakal dirilis ing 5 Februari 2010 dening Metro-Goldwyn-Mayer lan Artis United, nanging ditundha amarga masalah duit. Ing 2011, Lionsgate njupuk hak distribusi. Film iki diterbitake tanggal 9 Maret 2012 ing festival film Southwest lan Southwest ing Austin, Texas lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 13 April 2012 lan 28 Agustus 2012 ing Indonesia. Film iki entuk penghasilan yaiku $ 66 yuta.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Kristen Connolly minangka Dana Polk
  • Chris Hemsworth minangka Curt Vaughan
  • Anna Hutchison minangka Jules Louden
  • Fran Kranz minangka Marty Mikalski
  • Jesse Williams minangka Holden McCrea
  • Richard Jenkins minangka Gary Sitterson
  • Bradley Whitford minangka Steve Hadley
  • Brian J. White minangka Daniel Truman
  • Amy Acker minangka Wendy Lin
  • Sigourney Weaver minangka Direktur
  • Tim de Zarn minangka Mordekai
  • Jodelle Ferland minangka Patience Buckner
  • Matt Drake minangka Judah Buckner
  • Dan Payne minangka Mathew Buckner
  • Lan Shea minangka Bapa Buckner
  • Maya Massar minangka Ibu Buckner
  • Tom Lenk minangka Ronald the Intern
  • Greg Zach minangka Fornicus

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Cabin in the Woods (15)". British Board of Film Classification. March 22, 2012. Dijupuk April 13, 2012. 
  2. Blauvelt, Christian (April 12, 2012). "Box office preview: 'Cabin in the Woods' and 'Three Stooges' take on 'The Hunger Games'". Entertainment Weekly. Dijupuk April 27, 2012. 
  3. "The Cabin in the Woods (2012)". Box Office Mojo. Internet Movie Database. Dijupuk December 30, 2012. 
  4. "Joss Whedon's The Cabin in the Woods to Feature Creatures?". Dreadcentral.com. Dijupuk October 4, 2010. 
  5. The Cabin in the Woods: The Official Visual Companion. Titan Books. 2012. k. 13. ISBN 9781848565241. 
  6. "Things You Probably Didn’t Know about Cabin in the Woods". wickedhorror.com. Dijupuk October 6, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]