The Big Short (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. The Big Short yaiku film komedi biografi Amerika Serikat taun 2015 kang disutradarani dening Adam McKay lan digawe dening Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Arnon Milchan lan Brad Pitt . Naskah film iki ditulis dening Adam McKay lan Charles Randolph adhedhasar buku The Big Short Michael Lewis lan kisah nyata krisis finansial 2007-2008 sing disebabake bledosan pasar. Juru paragane yaiku Kristen Bale, Steve Carell, Ryan Gosling lan Brad Pitt.

Film The Big Short wiwit tayagn ing American Film Institute Festival ing November 12, 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat ing 11 Desember 2015 ing winates lan wiyar 23 Desember 2015 basis.[4][5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Christian Bale Minangka Dr. Michael Burry,
  • Steve Carell Minangka Mark Baum (berdasarkan tokoh Steve Eisman),
  • Ryan Gosling Minangka Jared Vennett (
  • John Magaro Minangka Charlie Geller (berdasarkan tokoh Charlie Ledley)
  • Finn Wittrock Minangka Jamie Shipley (berdasarkan tokoh Jamie Mai)
  • Brad Pitt Minangka Ben Rickert (berdasarkan tokoh Ben Hockett)
  • Hamish Linklater Minangka Porter Collins
  • Rafe Spall Minangka Danny Moses
  • Jeremy Strong Minangka Vincent (Vinny) Daniel
  • Marisa Tomei Minangka Cynthia Baum
  • Melissa Leo Minangka Georgia Hale
  • Stanley Wong Minangka Ted Jiang
  • Byron Mann Minangka Wing Chau
  • Tracy Letts Minangka Lawrence Fields
  • Karen Gillan sebagai Evie
  • Max Greenfield Minangka pialang hipotek
  • Margot Robbie Minangka dheweke
  • Selena Gomez Minangka dheweke
  • Richard Thaler Minangka dheweke
  • Anthony Bourdain Minangka dheweke

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film Big Short nampa komentar positif saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 88%, miturut 301 review, kanthi rating rata-rata 7.8 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 81 saking 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Film Big Short entuk $ 70,259,870 ing Amerika Utara lan $ 63,181,000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 133,440,870, ngluwihi biaya produksi film yaiku $ 28 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 705,527, pikantuk urutan 15 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film kasebut entuk $ 10,531,026, ndadike urutan 6 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE BIG SHORT (15)". British Board of Film Classification. November 9, 2015. Dijupuk November 9, 2015. 
  2. Thompson, Anne. "AFI FEST REVIEW: 'The Big Short' Is Smart Expose of Financial Meltdown". Thompson on Hollywood. Indiewire. Dijupuk 18 November 2015. 
  3. a b c "The Big Short (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk January 17, 2016. 
  4. "Paramount pushes 'The Big Short' into awards season". CNS News. Dijupuk 2015-12-26. 
  5. "The Big Short | Trailer & Movie Site | December 2015". The Big Short. Dijupuk 2015-12-26. 
  6. "The Big Short (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 1, 2016. 
  7. "The Big Short reviews". Metacritic. Dijupuk October 1, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]