Tessy (pelawak)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tessy
Tessy.jpg
Miyos (1947-12-31) Dhésèmber 31, 1947 (umur 72)
Banyuwangi, Indonésia
Pakaryan Ingkang maragani, Pelawak
Taun aktif 1979 - saiki

Tessy Srimulat utawa jeneng dawané Kabul Basuki dikenal dadi priya 'kocak' kang sakwayah-wayah tampil karo dandanan wanita.[1] Tessy ngawali kariré dadi komedian karo gabung ing grup lawak Srimulat, sekdurungé gabung ing dalam pirang acara komedi televisi.[1]

Pria kang duwé nama asli Kabul Basuki iki, (lair ing Banyuwangi, Jawa Timur, 31 Dhésèmber 1947; umur 72 taun)lair di Banyuwangi, 31 Dhésèmber 1947.[1] Nama Tessy, kang digunakaké ing dalam sak wayah penampilané njukut inspirasi saka nama putri sulungé dhéwé , Tessy Wahyuni Riwayati Hartatik.[1] Tessy dhéwé, sadurungé dadi pelawak ya iku anggota KKO Angkatan Laut kanggo operasi pembebasan Irian Barat ing taun 1961-1963.[2] metu saka marinir, dhèwèké gabung karo seni panggung hiburan rakyat ing Surabaya, lan gabung ing Srimulat Surabaya taun 1979.[2]

Ciri khas Tessy ing panggung ya iku ya iku peran banci, kosmetik kandhel, bibir monyong, cincin akik mata ghedhi kang akèh ing jari-jari tangané, banjur logat Suroboyoan kang kenthel.[2] Tessy kerep nggoda aktris wanita liyané kang sepanggung karo dhèwèké.[2] Gaya banci iki pertama kali dianggo Tessy wektu berperan dadi Hansip, wektu iku dhèwèké spontan improvisasi kanggo nguripaké suasana karo tingkah kang kemayu.[2] Kerana sukses, awit wektu iku peran banci ajek dianggo ing wektu pamentasan.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang pernah dilakoni déning Tessy [2]:

  • Gepeng Mencari Untung (1983)
  • Setannya Kok Beneran? (2008)
  • The Maling Kuburans (2009)
  • XXL-Double Extra Large (2009)
  • Susah Jaga Keperawanan di Jakarta (2010)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Profil Tessy dipununduh tanggal 30 Juni 2011
  2. a b c d e f g Biografi Tessy dipununduh tanggal 30 Juni 2011