Tart lèmon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lemon tart
Lemon tart (cropped).jpg
JinisTart
Panggonan asalFrance
Woworan pokokPastry shell, lemon paste
Buku masakan: Lemon tart  Médhia: Lemon tart

A tart lemon (basa Prancis: tarte au citron ) minangka salah sawijining jinis panganan cuci mulut, macem-macem tart . Wis cangkang pastry kanthi isi rasa lemon .

Ing Inggris, tart lemon kasusun saka wajan (asring digawe ing wajan tart) sing ngemot wadi lemon sing dipanggang (biasane digawe endhog, gula, jus lemon lan krim). Biasane resep kalebu blind-baking sadurunge nambahake wadi. Kadhangkala tart dibungkus nganggo gula es sadurunge disajikake. [1] [2] [3] [4]

Makanan penutup sing padha banget karo tart lemon yaiku pie lemon, biasane disajikake kanggo panganan cuci mulut, digawe nganggo kerak sing biasane digawe saka jajanan cekak lan pengisi lemon . Pai lemon disiapake nganggo kerak pai ngisor. Pai iki beda karo pai meringue lemon, sing ana ndhuwur meringue. Ora digunakake kerak ndhuwur, kaya ing kue ceri .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Lemon Tart". Dibukak ing 4 January 2015.
  2. "BBC - Food - Recipes : Tarte au citron". Dibukak ing 4 January 2015.
  3. "Thick Lemon Tart". Delia Online. November 9, 2015.
  4. "Mary Berry". Dibukak ing 4 January 2015.