Tari Pendet

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Penari pendet

Tari Pendet ya iku tari saka Bali. Tari Pendet asal mulane ya iku tari pemujaan kang akeh dilakokake ing pura, panggonan ibadah umat Hindhu ing Bali , Indonesia.[1] Tarian iki nglambangake mudune dewa-dewa ing donya.[1] Pangripta utawa koreografer bentuk modern tari iki ya iku I Wayan Rindi (? - 1967).[1]

Pendet ya iku kalebu tarian kang digunakake kanggo pamuja utawa kalebu tarian upacara.[1] Tari pendet bisa ditarikake déning kabeh wong, amarga tarian iki gampang dipelajari lan ora perlu latihan kang intensif.[1]

Tarian iki diajarake namung ngetutke obahing awak.[1] Para wanita kang isih nom-nom pada ngetutake gerakan tari pendet saka wanita kang wis bisa nari pendet.[1]

Tari kang dilakokake déning para wanita iki duweni pola gerakan kang luwih luwes dibandingke karo Tari Rejang kang dilakokake berkelompok utawa pasangan.[2] Biasane tari pendet ditarikake sakwise Tari Rejang ing ngarep pura lan biasane ngadep ing arah suci (pelinggih) nganggo pakaian upacara lan para penari karo gawa sangku, kendhi, cawan, lan kalengkapan sesajen liyane.[2]

Tari pendet dadi sorotan media Indonesia amarga tari pendet kang asale saka inodesia iku muncul ana ing program televisi Enigmatic Malaysia Discovery Channel.[2] Miturut pamaréntah Malaysia, dheweke ora tanggung jawab karo iklan iku amarga iklan iku digawé déning Discovery Channel Singapura.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tari Pendet ing Wikimedia Commons.
  1. ^ a b c d e f g (id)Tari Pendet (Dipuntingali tanggal 9 Juli 2011)
  2. ^ a b c d (id)Lestarikan Kebudayaan Tari Pendet (Dipuntingali tanggal 9 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tari_Pendet&oldid=1004720"