Tètès mata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wong sing ngetrapake tetes mata


Tetes mata yaiku piranti sing ono sesambungan karo uyah -containing irungnya digunakake minangka ocular rute kanggo ngleksanakake . Gumantung saka kondhisi sing diobati, bisa uga ngemot steroid, antihistamin, simpatomimetika, reseptor reseptor beta, parasympathomimetics, parasympatholytic, prostaglandin, obat anti-inflamasi (NSAID) nonsteroid, antibiotik, antijamur, utawa anestesi topikal . Tetes mata kadang-kadang ora duwe obat-obatan lan mung larutan pelumas lan luh- ngganti solusi.

Tetes mata Steroid lan antibiotik bisa nyebabake sting kanggo siji utawa rong menit nalika pisanan digunakake lan yen stinging terus, saran medis kudu digoleki. Uga, wong kudu ngandhani dhokter yen kedadeyan pangowahan utawa yen ngalami lara tenggorokan, demam, gampang getihen utawa bruising nalika nggunakake tetes kloritrenikol . Uga, wong kudu ngerti gejala reaksi alergi, kayata: ruam, gatel, bengkak, pusing, lan napas sing angel. [1]

Analogi Prostaglandin bisa nyebabake owah-owahan warna iris lan kulit kelopak mata, tuwuh rambut, nyengat, sesanti kabur, abang mata, gatel, lan kobong. Efek samping blocker beta kalebu tekanan darah rendah, nyuda denyut nadi, lemes, ambegan, lan ing kesempatan sing jarang, nyuda libido lan depresi . Agonis alfa bisa nyebabake kobong utawa stinging, lemes, sirah, ngantuk, tutuk lan irung garing, lan uga reaksi alergi sing luwih dhuwur. Penghambat anhidrasi karbon bisa nyebabake rasa nyenyet, kobong, lan rasa ora nyaman sacara mripat. [2]

Tetes mata pelincir bisa uga nyebabake sawetara efek samping lan kudu takon dhokter yen lara ing mripat utawa owah-owahan panemune. Salajengipun, nalika redness ana nanging luwih saka 3 dina, kudu langsung takon dhokter.[butuh sitiran]

.Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Generic Name: Steroid and Antibiotic Eye Drops". Dibukak ing 2010-05-03.
  2. "Side Effects". Dibukak ing 2010-05-03.