Luh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sistem luh.

Luh utawa eluh iku klenjar sing diprodhuksi déning prosès lakrimasi kanggo ngresiki mata. Tembung lakrimasi uga bisa digunakaké kanggo ngrujuk marang nangis. Émosi sing kuwat uga bisa nggawé wong nangis, senadyan mayoritas mamalia dharat ndarbèni sistém lakrimasi supaya matané tetep teles, manungsa iku siji-sijiné mamalia sing nduwé émosi luh.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]