Szaloncukor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wit Natal dihiasi permen

Szaloncukor ( Slowakia : salónka, jamak salónky ; [1] secara harfiah: "parlor candy", Romania : saloane ) minangka jinis Olahan manis sing tradhisional digandhengake karo Natal ing Hongaria, Rumania lan Slowakia . [2] Iki minangka Hungarikum khas. Biasane digawe saka fondant, ditutupi coklat lan dibungkus foil warna mengkilap, banjur digantung ing wit Natal minangka dekorasi.

Versi paling awal panganan cuci mulut fondant iki muncul sajrone abad kaping 14 ing Prancis lan diarani fondantcukor . Resep kasebut diowahi sajrone sejarah manisan Eropa. Koki jajanan Prancis Pierre-Andre Manion ing abad kaping 17 ngenalake resep fondantcukor ing Jerman. [3]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Petráčková, Věra; Klaus, Jiří, edi. (2005), „salónka“, Slovník cudzích slov (akademický) (2nd edition), Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo, ISBN 8010003816.
  2. Meady, Angela Mikita (2010), Keeping up Christmas Traditions in Thunder Bay, Mississauga, ON: Kanadský Slovák. Retrieved December 29, 2014.
  3. Small Candies and History Website translated through the help of translate.google.com. Retrieved March 21, 2013