Fondant icing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fondant
Cakeinwhitesatin-1.jpg
Wedding cake covered and decorated with fondant
JinisConfectionery
Woworan pokokPoured fondant: sugar, water, gelatin, glycerine
Rolled fondant: sugar, water, gelatin or agar, food-grade glycerine
  Médhia: Fondant

Kebentuk Fondant, uga umum diarani mung minangka fondant ( /ˈfɒndənt/, saka Prancis: [fɔ̃dɑ̃]pra=|Babagan swara iki Ngenani wuni iki listen ), yaiku salah sawijining bentuk icing sing digunakake kanggo dekorasi utawa ngukir kue lan kue-kue. Iki digawe saka gula, banyu, gelatin, lemak sayuran utawa nyuda, lan gliserol . [1] Ora duwe tekstur sing paling akeh; fondant sing digulung mirip karo lempung kaku, dene fondant sing diwutahake yaiku cairan kenthel. Tembung kasebut, ing basa Prancis, tegese "lebur," asale saka oyod sing padha karo fondue lan pengecoran . Nanging, sing diarani Prancis "fondant" yaiku glasir gula, sing kudu ditrapake panas ing kue-kue kayata "mille-feuille," lan icing fondant bakal diarani "päte à sucre," sing artine "pasta gula."

Referensi[besut | besut sumber]