Fondue

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fondue
Swiss fondue.jpg
Fondue
Buku masakan: Fondue  Médhia: Fondue

Fondue ( UK /ˈfɒnd[unsupported input]j[unsupported input]/, US /fɒnˈd[unsupported input]j[unsupported input]/, Prancis: [fɔ̃dy] ) minangka olahan sajian keju leleh [1] Swiss sing disajikake ing pot komunal ( caquelon utawa fondue pot) ing kompor portebel ( réchaud ) sing digawe panas karo lilin utawa lampu roh, lan dipangan kanthi nyelehake roti menyang keju kanthi nggunakake dawa garpu gagang. Iki uga dipromosekake dadi sajian nasional Swiss dening Swiss Cheese Union (Schweizerische Käseunion) ing taun 1930-an, lan dipopulerake ing Amerika Utara ing taun 1960an.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Fondue, Encyclopædia Britannica, global.britannica.com, retrieved 12 November 2016