Susan Moore Ervin-Tripp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Susan Moore Ervin-Tripp ya iku ahli antropologi wanita saka ing Minneapolis, Minnesotta, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1927[1]. Susan Moore olèh pandhidhikan saka ing Vassar Colegge (BA) taun 1949. Sabanjuré dhèwèké kuliah ing University of Michigan (Ph.D.) taun 1955[1]. Minangka élmuwan sosial, dhèwèké nglakoni panlitian lapangan ana ing New Méksiko (bebrayan Navaho, Zuni, Hopi-Tewa taun 1954), Washington DC, California, Amérikah Sarékat, Prancis, lan Swiss (taun 1953)[1]. Susan wis nulis karya-karya akademis ya iku antarané Language Acquisition and Communicative Choice (1973) lan Child Discourse (1977)[1]. Nalika jamané, Susan aktif minangka panliti ing bab pakembangan basa anak (child language) lan pola-pola interaksi sosial-budhaya[2]. Amarga iku, dhèwèké dadi salah siji panemu (founder) ing bab psikolinguistik lan sosiolinguistik[3]. Dhèwèké uga ahli ing bab isu-isu bilingualisme, paguneman, jènder, lan basa[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 201. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "The Verbal Behavior of Bilinguals: The Effect Of Language of Report Upon The Thematic Apperception Test Stories of Adult French Bilinguals - ProQuest". Dijupuk 2018-01-05. 
  3. "Social Interaction, Social Context, and Language: Essays in Honor of Susan Ervin-Tripp" (PDF).