Sung Kang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sung kang)
Sung Kang
Sung Kang (Sundance 2007).jpg
Sung Kang ing Sundance Film Festival 2007
Lair (1980-04-08) April 8, 1980 (umur 37)
Gainesville, Georgia, United States
Pakaryan Aktor
Taun aktif

2001 – present

Jeneng Koréa
Hangul 강성호
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Gang Seongho
McCune–Reischauer Kang Sŏngho
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Sung Kang (Basa Koréa: Kang Sung-Ho; Hangul: 강성호; lair 08 April, 1980) ya iku sawijining aktor Koréa-Amérika, kang misuwur kanthi peran dadi Han Seoul-Oh ig filem The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious, lan Fast Five.[1]

Urip lan Karir[besut | besut sumber]

Sung Kang wiwitane gedhé ing sawijining kutha cilik ing Gainesville, Georgia ing kono dhèwèké nguwasani seni bela dhiri. Banjur mlayu marang California kidul kanthi ngarep-arep pendhidhikan kang dhuwur. Ing kono dhèwèké sadar yèn nari dudu dalane, dhèwèké banjur ketemu Sal Romeo, sawijining aktor kang apik atine. Pitung taun diajari deni Sal Romeo Kang dadi bisa akting. Bubar iku Sung Kang banjur misuwur dadi bintang tamu ing adicara-adicara utama lan mèlu ing sawijining filem laris Pearl Harbor lan lanjut ing proyek filem Better Luck Tomorrow bareng karo seniman Amérika-Asia.[2]

DadiAktor lan prodhuser, Sung Kang wiwit karire ing taun 2000-an. Sanadyan namung wiwit dadi pemeran pendukung lan cameo kaya ta ing filem Antwone Fisher (2002) dan Forbidden Warrior (2004), Kang bisa melejit minangka co-prodhuser lan dadi mbintangi filem-filem kang didominasi déning artis lan kru Asia-Amérika. Diwiwiti nalika kang setuju mèlu produksi lan éntuk peran dadi salah sawijining peran utama sajeroning drama kang disutradarani déning Justin Lin Better Luck Tomorrow (2002), babagan sakelompok bocah Asia-Amérika enom kang éntuk masalah kriminal. Sabanjure Kang uga dadi produse lan pemain ing filem kanthi tema kriminal Undoing (2006). Banjur misuwur nalika dadi pemeran pendukung ing filem The Fast and The Furious: Tokyo Drift (2006), Live Free or Die Hard (2007), lan War (2007).[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]