Menyang kontèn

Sujuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sujuk
Turkish parmak sucuk
Jeneng liyanéSucuk, sudjuk, sudžuk, sudzhuk
JinisSausage
Tlatah utawa prajaMiddle East, Central Asia, Balkans
Woworan pokokGround meat (usually beef), cumin, garlic, salt, red pepper
Buku masakan: Sujuk  Médhia: Sujuk

Sujuk utawa sucuk punika panganan garing, pedhes lan fermented sosis kang dipangan saka Balkan menyang Timur Tengah lan Asia Tengah . Sujuk kalebu daging sing diobong (biasane daging sapi utawa wedhus, nanging daging jaran asring digunakake ing Kazakhstan lan Kirgistan ). [1] [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. John Gregory-Smith (2018). Turkish Delights: Stunning regional recipes from the Bosphorus to the Black Sea. UK: Hachette. ISBN 978-08-57-83596-3.
  2. Н. Н. Пальгов; ‎М. Ш. Ярмухамедов (1970). Казахстан . Москва: Мысль. kc. 138.
  3. Виктор Кадыров (2019). Кыргызстан. Традиции и обычаи киргизов . Москва: Litres. kc. 53. ISBN 978-50-41-88963-0.