Sujuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sujuk
Sucuk-1.jpg
Turkish parmak sucuk
Jeneng liyanéSucuk, sudjuk, sudžuk, sudzhuk
JinisSausage
Tlatah utawa prajaMiddle East, Central Asia, Balkans
Woworan pokokGround meat (usually beef), cumin, garlic, salt, red pepper
Buku masakan: Sujuk  Médhia: Sujuk

Sujuk utawa sucuk punika panganan garing, pedhes lan fermented sosis kang dipangan saka Balkan menyang Timur Tengah lan Asia Tengah . Sujuk kalebu daging sing diobong (biasane daging sapi utawa wedhus, nanging daging jaran asring digunakake ing Kazakhstan lan Kirgistan ). [1] [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. John Gregory-Smith (2018). Turkish Delights: Stunning regional recipes from the Bosphorus to the Black Sea. UK: Hachette. ISBN 978-08-57-83596-3.
  2. Н. Н. Пальгов; ‎М. Ш. Ярмухамедов (1970). Казахстан (in Russian). Москва: Мысль. p. 138.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Виктор Кадыров (2019). Кыргызстан. Традиции и обычаи киргизов (in Russian). Москва: Litres. p. 53. ISBN 978-50-41-88963-0.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)