Suberin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Suberin yaiku lapisan panjaga tanduran ing ngisor lemah.[1] Suberin uga jagasel gabus kang kabentuk ing kulit wit dening kegiyatan pangremukan saka pertumbuhan sekunder, lan iki kabentuk saka akeh sel minangka jaringan tatu sawise sikepan (tuladane sawise rontoke godhong lan ing tatu umbi kentang kang bakal ditandur).[1] Suberin uga ana ing dhindhing sel oyot kang ora tatu minangka pita Caspari ing endodermis lan eksodermis sarta ing seludang berkas pembuluh ing sesuketan.[1] Tanduran mbentuk suberin yen pangowahan secara fisiologis utawa pawowahan perkembangan, utawa faktor cekaman, nyebabake tanduran perlu nggondeli difusi.[2] Ananging ing tingkat molekul, kedadeyan kang nyebabake kabentuke suberin durung dingerterni.[1] Bageyan lipid kang duweni lilin (nganti tekan setengah total suberin) yaiku campuran kompleks asam lemak rante dawa, asam lemak terhidroksi, asam dikarboksilat, lan alkohol rante dawa.[1] Akeh0akehe klompok iki nduweni luwih saka 16 atom karbon.[1] Suberin turahane ngandhut senyawa fenol kanthi asam ferulat minangka komponen utamane.[1] Kaya ing kutin, fenol iki diperkirakake ngiket fraksi lipid saka suberin tekan dhindhing sel.[1] Dadi suberin sarupa karo kutin amarga saklorone duweni fraksi poliester lipid utama, ananging suberin duweni luwih akeh fraksi fenol ing jinis asam lemake.[1]

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:139-140. ISBN 979-8591-27-5
  2. ^ Kolattukudy PE. 1987. Lipid-derived defensive polymers and waxes and their role in plant-microbe interaction. dalam Stumpf (editor). The Metbolism, Structure and Function of Plant Lipids. New York & London:Plenum Press. Hal:291-314.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suberin&oldid=833238"