Kutin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutikula saka godhong tuwuhan herba ngandhut kutin minangka salah siji bahan panyusune

Kutin ya iku polimer heterogen kang kasusun saka sawatara kombinasi anggota rong golongan asem lemak, saklompok duwé 16 karbon lan sijiné 18 karbon.[1][2] Akeh-akèhé asem lemak mau duwé loro utawa luwih gugus hidroksil, kang sarupa karo asem risinoleat.[1] Sifat polimer kutin ana saka ikatan ester kang nggabungake gugus hidroksil lan gugus karboksil ing pirang-pirang asem lemak.[1] Sithike senyawa fenol uga ana ing kutin, lan dikira tumemplek déning ester kang nggandhèngaké asem lemak karo pektin saka dinding sel epidermis.[1] Kutin minangka salah siji komponèn panyusun kutikula tuwuhan saliyané lilin lapisan panutup lan polisakarida pektin kang nemplek ing dinding sel.[1] Kutin sarupa karo suberin amarga sakloron duwé fraksi poliester lipid utama, nanging suberin duwé luwih akèh fraksi fenol lan ing jinis asem lemake.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:139-140. ISBN 979-8591-27-5
  2. Holloway PJ. 1980. Structure and Histochemistry of plant cuticular membranes: An overview. dalam Cutler DE, Alvin KL, Price CE (editor). The Plant Cuticle. New York: Academic Press.