Lignin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lignin mawa rumus molekul C9H10O2, C10H12O3, C11H14O4

Lignin utawa dat kayu iku salah siji dat komponèn panyusun tetanduran. Komposisi bahan panyusun iki béda-béda gumantung jenisé. Lignin utamané kaakumulasi ing batang tetanduran wangun wit lan semak. Ing batang, lignin fungsiné minangka bahan pangiket komponèn panyusun liyané, saéngga sawijining wit bisa ngadeg jejeg (kaya semèn ing sawijining batang beton).

Béda karo selulosa sing kawangun saka gugus karbohidrat, struktur kimia lignin komplèks banget lan ora duwé pola padha. Gugus aromatik ditemokaké ing lignin, sing silih sambung karo ranté alifatik, sing kapérang saka 2-3 karbon. Prosès pirolisis lignin ngasilaké senyawa kimia aromatis arupa fenol, utamané kresol.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lignin&oldid=829544"