Stracciatella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stracciatella
Straciatella - bowl.JPG
Stracciatella soup
JinisSoup
AjanganFirst course
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaAbruzzo, Lazio, Marche
Woworan pokokMeat broth, beaten egg

Stracciatella ( palafalan jroning basa Italia: [strattʃaˈtɛlla] ; ing basa Italia, yaikupanganan salah sawijining diminutive sing asale saka tembung kriya stracciare ("to shred"), sing artine "a little shred"), uga dikenal minangka Stracciatella alla romana, yaiku sup Italia sing kalebu duduh kaldu daging lan potongan cilik saka campuran adhedhasar endhog, disiapake kanthi nyampur campuran menyang duduh kaldu sing wis umob lan diudak.Iki misuwur ana ing sekitar Roma ing tlatah Lazio, Italia tengah. Sup sing padha, sing diarani zanzarelli, diterangake dening Martino da Como ing buku manual abad kaping 15, The Art of Cooking . Varian liya ana.