Stevie Item

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stevie Morley Item
Andra & The Backbone.jpg
Stevie Item (kiwa) bareng karo Andra Junaidi lan Dedy Lisan
Pratélan latar wuri
ParabanMorley
SakaJakarta, Indonésia Indonésia
Mangsa akarya1977 - saiki
Sing magepokanDeadsquad
Andra and The BackBone
Sana jaringanPranala njaba Deadsquad
Pranala njaba Andra and the BackBone

Stevie Item uga gadhah jeneng asli Stevie Morley Item iku sawijiné musisi lan panganggit tembang saka Indonesia. Stevie uga kangmase saka panganggit tembang Audy Item. Stevie lair ana ing kutha Jakarta, 28 Maret 1979.

Miwiti makarya musisi lan seni[besut | besut sumber]

Wiwitan dadi musisi lan dhamel Deadsquad[besut | besut sumber]

Stevie miwiti makarya nalika surya 2001 dadi panganggit gitar tambahan saka Déwa 19. Stevie kepanggihan karo Andra Ramadhan, nalika taksih sesarengan ing Déwa 19. Banjur Andra lan Stevie miwiti parembugan bab proyek anyar ing musik. Amarga wayah makarya Déwa 19 taksih ribet, proyek mau uga diwurungake sawentara. Stevie kaliyan nunggu kabar misurute pagawean saka Andra karo Déwa 19, nalika surya 2004 miwiti lan damel grup musik metal jenenge Deadsquad. Nembe lagi miwiti prakaryan ing Deadsquad, Andra malih maringi kabar manawa proyek sareng Andra uga uwis siyap didhamel. Banjur Andra lan Stevie miwiti proyek sarengan ing surya 2005. Amarga piyambak-piyambak iku kathah jadwal ing minten-minten grup musik, kaya ta Andra ing Déwa 19 lam Stevie ana ing Deadsquad, proyek iki uga katundo malih.

Dhamel proyek Andra and The BackBone[besut | besut sumber]

Wiwit surya 2006 nalika Stevie lan Andra sampun bisa magepok makarya ing proyek sarengane, banjur piyambak-piyambak iku miwiti golèk panganggit. Stevi lan Andra ketemu karo Dedy Lisan ana ing kutha Cirebon. Sanajan karo diuji swara, Dedy Lisan uga dijajal nganggit lagu ''''Musnah''''. Miturut Stevie lan Andra, swara saka Dedy uga pas karo karakter vokal saka lagune. Wiwit iku, Andra, Stevie, lan Dedy magepok ing siji band jenenge Andra and the BackBone.

Magepokan karo rilis saka kumpulan anggitan saka band Deadsquad, ban iki uga diparingi kasampatan kanggo manggung ana ing konser saka Lamb of God. Nalika surya 9 Maret 2009, Deadsquad dadi band pambuka Lamb of God ana ing Stadion Senayan, kutha Jakarta. Sabanjure iku, Deadsquad diwakili karo Stevie Item uga diparingi panghargyaan saka Rolling Stone Indonesia bab grup musik dead metal misuwur ing Indonesia.

Diskografi[besut | besut sumber]

Magepokan karo Andra and The BackBone[besut | besut sumber]

  • Andra and The BackBone (taun 2007)
  • Season 2 (taun 2008)
  • Love, Faith & Hope (taun 2010)
  • IV (taun 2012)

Magepokan karo Deadsquad[besut | besut sumber]

  • Horror Vision (taun 2009)
  • Profanatik (taun 2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]