Andra Junaidi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andra Junaidi
Andra Dewa 2005.JPG
Pakaryanmusisi
Taun aktif1992-saiki
AnakYasmeen Fadilah
Wong tuwaA. Ramadhan dan S.M. Fadilah

Andra Junaidi luwih tenar karo undhang-undhangan Andra, musisi saka grup band Déwa 19 uga personil saka grup musik Andra and The BackBone kang lair ning Surabaya, Jawa Timur, ning tanggal 17 Juni 1972 anak paling akir saka nem saudara, anak pasangan A. Ramadhan lan S.M. Fadilah.[1]

Andra kaserat dadi dadi pandiri saka Déwa 19 lan wis awit biyèn meluni grup musik saka Surabaya iku.[1] Ora namung dadi pendiri saka Déwa 19, Andra uga ngadegaké grup band trio, Andra and The BackBone.[1] Kabèh grup musik iku diketuai déning Ahmad Dhani.

Ning perjalanan kariré ning dunya musik, Andra awalé ora direstui déning wong tuané amarga dhèwèké luwih milih ning dunya musik daripada nerusaké kuliahé ning Desain Interior.[1] Nanging, akiré wong tuané kudu ngerteni manawa apa kang dipilih déning Andra ora salah, didelok saka kamampuané ning babagan musik.[1] Kreatifitasé wis kabukti ning babagan musik.[1]

Nalika taun 1991 Andra bebrayanan karo kenya kang duwé jeneng Ismulia Permatasari lan dikaruniai anak lanang kang dijenengi Timur Zavier lan anak wadon kang dijenengi Yasmeen Fadilah.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Andra kenal karo dunya musik nalika meluni ekstrakulikuler ning SMP, dhèwèké duwé pepenginan dadi drumer Nanging pepenginan iku digeser amarga larangé rega perkakas latihané, dhèwèké uga kadayan déning kanca-kancané kang kepénak déning metik gitar.[1] Nganggo gitar silihan, Andra wiwit nyinaoni musik.[1] Ning SMP, Andra ketemu karo Ahmad Dhani, Wawan lan Erwin.[1] Bebarengan sarujuk kanggo ngadegaké band kang dijenengi Déwa.[1] Band aliran awalé Rock nanging ganti jazz amarga anané Erwin.[1] Ning njeroning band Déwa, Andra dadi pendiriné.[1] Dhèwèké karo Ahmad Dhani setia gabung karo Déwa 19 nganti saiki.[1]

Ning taun 2006, Andra wiwit ngurusi album solo kang taun-taun kapungkur ora sempet diurusi.[1] Andra uga ketemu karo Stevie lan Dedy Lisan kang dirasa cocog, manawa nggawakaké tetembangan kang dicipta déning Andra.[1] Andra and The BackBone lair, Andra dadi gitaris lan frontman saka grup musik iku.[2] Sawisé iku wong telu iku anggawe demo lan nyerahaké marang label rekaman, akiré wong telu mau bisa ngrilis album kang pisan kang judhulé ANDRA & THE BACKBONE.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Albumé Andra kang diigawe bareng karo Stevie]] lan Dedy Lisan (Andra and The Backbone)[1]:

  • ANDRA AND THE BACKBONE (2007)
  • SEASON 2 (2008)
  • LOVE, FAITH & HOPE (2010)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r biografi Andra Junaidi dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. Artikel Andra and The BackBone dipununduh tanggal 4 Juni 2011

Cithakan:Déwa 19