Steve Jobs (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Steve Jobs yaiku film biografi Amerika Serikat taun 2015 sing diarahake dening Danny Boyle lan digawe dening Danny Boyle, Guymon Casady, Christian Colson, Mark Gordon lan Scott Rudin . Naskah film iki ditulis dening Aaron Sorkin adhedhasar buku Steve Jobs dening Walter Isaacson lan kisah nyata saka pendiri Apple yaiku Steve Jobs . Juru paragane Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen lan Jeff Daniels . Film kasebut bakal ditindakake ing dina-dina sing bakal ngetokake produk utama kalebu Apple Macintosh 128K, NeXT Komputer lan iMac G3.

Film Steve Jobs wiwit ditayangke ing Festival Film Telluride tanggal 5 September 2015 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 9 Oktober 2015 kanthi winates lan tanggal 23 Oktober 2015.[5][6] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Michael Fassbender minangka Steve Jobs, pangadeg Apple Inc. [7]
  • Kate Winslet minangka Joanna Hoffman, eksekutif marketing Apple lan NeXT lan kanca saka Steve Jobs.[7]
  • Seth Rogen minangka Steve Wozniak, pangadeg Apple lan panyipta Apple II.[7]
  • Jeff Daniels minangka John Sculley, CEO saka Apple wiwit taun 1983 nganti 1993.[7]
  • Katherine Waterston minangka Chrisann Brennan, bekas kekasih Jobs lan ibu Lisa Brennan-Jobs.[7]
  • Michael Stuhlbarg minangka Andy Hertzfeld, anggota tim Mac pisanan.[7]
  • Makenzie Moss, Ripley Sobo lan Perla Haney-Jardine minangka Lisa Brennan-Jobs (pirang-pirang abad), putri saka Steve Jobs lan Chrisann Brennan.[7]
  • Sarah Snook minangka Andrea Cunningham, Macintosh lan manajer acara launch iMac.[7]
  • Adam Shapiro minangka Avie Tevanian, teknisi perangkat lunak NeXT lan Apple.[7]
  • John Ortiz minangka Joel Pforzheimer, wartawan GQ sing diwawancarai Proyek ing saindhenging film.[7]
  • Stan Roth minangka George Coates, direktur teater situs peluncuran kanggo NeXT Computer.

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film Steve Jobs nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 86%, miturut 288 review, kanthi rating rata-rata 7.6 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, pikantuk nilai 82 saking 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[9] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "A-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[10]

Box office[besut | besut sumber]

Film Steve Jobs pikantuk $ 17,766,658 ing Amerika Utara lan $ 16,675,215 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 34,441,873, ngluwihi anggaran produksi film $ 30 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 521,522, ana ing posisi kaping 16 ing box office. Nanging, ing bukune akhir minggu iki, film kasebut entuk $ 7,105,735, urutan 7 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Luckerson, Victor (November 25, 2014). "Steve Jobs Movie Scooped Up by Universal". TIME.com. Dijupuk December 29, 2014. 
  2. "STEVE JOBS (15)". British Board of Film Classification. October 8, 2015. Dijupuk October 8, 2015. 
  3. a b c d "Steve Jobs (2015)". Box Office Mojo. (Amazon.com). Dijupuk January 17, 2016. 
  4. Setoodeh, Ramin (July 1, 2015). "Steve Jobs Starring Michael Fassbender to Screen at New York Film Festival". Variety. Diarsip saka asliné ing 2016-09-03. Dijupuk July 27, 2015. 
  5. Washington, Arlene (September 11, 2015). "Universal's Steve Jobs to Release Early in New York, Los Angeles". The Hollywood Reporter. Diarsip saka asliné ing 2016-09-03. Dijupuk September 12, 2015. 
  6. McNary, Dave (September 11, 2015). "Universal Tweaks Steve Jobs Release". Variety. Diarsip saka asliné ing 2016-09-03. Dijupuk September 12, 2015. 
  7. a b c d e f g h i j Hein, Buster (January 28, 2015). "Meet the official cast of the Steve Jobs movie". Cultofmac. Dijupuk July 12, 2015. 
  8. "Steve Jobs (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 3, 2016. 
  9. "Steve Jobs reviews". Metacritic. Dijupuk October 3, 2016. 
  10. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]