Statistikawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Statistikawan, iku sebutan kanggo ahli statistika. Akèh-akèhé statistikawan nalika jaman biyèn uga nguwasani matematika, fisika, utawa astronomi.

Sapérangan statistikawan sing misuwur ya iku Carl Gauss, Blaise Pascal, William Sealey Gosset ("Student"), Ronald Fisher, Isaac Newton, Adolph Quetelet, Florence Nightingale, John Tukey, lan Thomas Bayes.

Istilah statistisi ing Indonesia kanggo jeneng kalungguhan fungsional pegawé negri. Instansi pembina Jabatan Fungsional Statistisi ya iku Badan Pusat Statistik (BPS).