William Sealey Gosset

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
William Sealy Gosset
Student ing taun 1908
Student ing taun 1908
Miyos (1876-06-13)Juni 13, 1876
Canterbury, Kent, Inggris
Tilar donya Oktober 16, 1937(1937-10-16) (umur 61)
Beaconsfield, Buckinghamshire, Inggris

William Sealy Gosset (13 Juni, 1876–16 Oktober, 1937) iku stastitikawan misuwur, sing kondhang kanthi jeneng sesinglon Student lan asil karyané ya iku Dhistribusi t Student (‘’Student's t-distribution’’. Lair ing Canterbury, Inggris saka pasangan Agnes Sealy Vidal lan Kolonèl Frederic Gosset, Gosset mlebu Winchester College sadurungé sinau kimia lan matématika ing New College, Oxford. Nalika lulus taun 1899, William gabung ing parusahan bir Dublin ya iku Arthur Guinness & Son.

Rujukan[besut | besut sumber]

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • ‘Student’s’ Collected Papers (edited by E.S. Pearson and John Wishart, with a foreword by Launce McMullen), London: Biometrika Office. (1942)

Biografi[besut | besut sumber]

  • E. S. Pearson (1990) ‘Student’, A Statistical Biography of William Sealy Gosset, Edited and Augmented by R. L. Plackett with the Assistance of G. A. Barnard, Oxford: University Press.
  • E. S. Pearson, "'Student' as Statistician, Biometrika Vol. 30, No. 3/4 (Jan., 1939), pp. 210-250.

Pranala njaba[besut | besut sumber]